Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Krem brokułowy, Wątróbka duszona w sosie z cebulką, Golonka, jogurcie, Przepis z grzyby na gęsto, Mielone, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Leczo, sosy do grilla, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, Dolmadakia –greckie gołąbki, Risotto, Szybka karpatka, Papryka, Przepis z zupa meksykańska z mięsem wołowym, Papryka faszerowana pieczarkami, szybki obiad makaron, Przepis z dip z oliwkami, Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem , Sałatki, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, kotlety mielone z indyka, Polędwiczki, Sos beszamelowy , Zupa owocowa z makaronem, Kapusta zasmażana z pomidorami, Przepis z warzywa na patelnie przepis -, Przepis z zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy, sos do miesa duszonego, Danie z fasoli, Sos czosnkowy na wódce, Szpinakowa kanapka :), Przepis z zapiekanka z kalafiorem i ziemniakami, Przepis z sałatka z mix sałat, Suflet serowy, Sałatka makaronowa z kurczakiem , Zupa pomidorowa, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Danie niskokaloryczne, Wrap BLT z soczystym kurczakiem, Bigos - VIDEO, Dania z makaronem, Ryż smażony z warzywami, gołabki bez zawijania knorr, Surówka z kapusty pekińskiej, Skrzydełka kurczaka, Zupa pieczarkowa, Pasta litewska, owczy ser, pasztet z miesa mielonego, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, desery cz, sosy z miodem, Makaron, sos do pieczonego mięsa, Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami, Placuszki ziemniaczane z wołowinką w sosie chrzanowym, Zupa kalafiorowa, Bulion z grzybami i serem Tofu, Bigos, Lody czekoladowe z paluszkami "Gitara", Lasagne