Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z inne przepisy na obiad z mi, Placek po góralsku, Grillowana pierś z mozzarellą, Przepis z zapiekanka z serem feta, desery z arbuza, kotlet de va, Babka majonezowa, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z kurczak pieczony z ryżem, Zupa grochowa, Smalec z czosnkiem i majerankiem, Śledzie, sałatka rukola, Cannelloni z tuńczykiem i ricottą , Przepis z zapiekanka z makaronem serem i pomidorami, Pasztet, Przyprawa pikantna do kurczaka Knorr, Sałatka z kurczakiem miodowo-pomarańczowym , Antrykot gotowany w galarecie, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Makaron sojowy z warzywami, obiad s, kurczak w kostce knorr, Żeberka, karkówka w sosie słodko kwaśnym, Sałatki z kurczakiem, klopsy mielone gotowane, Sałatka Gyros, Tuńczykowa sałatka, Pieprz czarny Knorr, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, salatka z ryba, bomba malinowa, kurczak w chili, Przepis z faszerowana papryka serem, Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami, Babeczki z cukinii, Kurczak pieczony, Zupa grzybowa, Zupa z kalarepy i rzodkiewek, Znakomity dorsz z Saragossy, Przepis z co zrobic na obiad -, Zapiekanka Gyros , Tradycyjna zupa grochowa, Lekki bigos z warzywami i mięsem, oliwa truflowa, Zupa ziemniaczana z papryką, Chińskie sajgonki, Papryka, Kasza, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z kuchnia wp pl, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Sałatka rosyjska, Schab, Salsa, Kalafior, Zapiekane parówki , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Zupa jarzynowa, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zapiekanka po rzymsku, Kocia lasagne , Przepis z PAPRYKA CUKINIA POMIDORY