Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z tuńczyk w zalewie, krewetki w jajku i bułce tartej, Leczo, Kasza, swieza kapusta, Przepis z gulasz kurczak i warzywa, Przepis z sałatka z pekińskiej kapusty, Sałatka Nicejska, Pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-koperkowym z makaronem i płatkami migdałowymi, Lasagne, Ryba, Wołowina po burgundzku, Orzeźwiający deser na upalne dni, Pyszny chlebek bananowy, Przepis z brokuły zapiekanka, Zupa pieczarkowa, rukola mango, Carbonara, Rosół, Zupa cebulowa, Przepis z krewetki ryż cebula, Przepis z cytryna w zalewie, Zapiekanka Gyros , zapiekanka bezmięsna, gotowanie owocow morza, Piwna zupa starobawarska, Ognista karkówka z grilla , Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Sałatka grecka z fetą, Przepis z pęczek natki pietruszki, Sos beszamelowy , Pomidorowy sos do pizzy, NÓŻKI – ZWANE GALARETĄ, Zapiekanki, Rozgrzewająca zupa z soczewicy, Sałatka grecka z fetą, ryz z miesem i groszkiem, Szpinak, Farsz ryżowy, Zupa pieczarkowa, duszona piers z kurczaka, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , Placki ziemniaczane, Placki po węgiersku, Bigos - VIDEO, Zupa jarzynowa, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Tortilla z mięsem mielonym i bakłażanem w sosie pomidorowym, Delikatne leniwe z maślanką- VIDEO, zapiekanka z miesem mielonym, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Sos orientalny, Kura w galarecie , Kalafior, Przepis z seler naciowy przepisy, Pomidorowa z pulpecikami, Przepis z przepis na z, Zawijasy z soli - VIDEO, Przepis z sos do pizzy przepis, Kurczak afrykański maffe, Przepis z panini, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sałatka z szynką i serem, kotlet zb