Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatki z łososia wędzonego, Sałatka kebab - VIDEO, Kapuśniak staropolski , Leczo - VIDEO , Ciasto na pizze, Przepis z NA FASOLE, Tort lalka Barbie, Rolada ziemniaczana, Przepis z filet ryby, Przepis z Kostka do, Danie z dorsza, Warzywa, Przepis z Rama Culinesse, Udka, makaron wloski, Zeppole czyli włoskie pączuszki, Polędwiczki wieprzowe, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Szybki obiad, Przepis z pieczen ze schabu, Szpinak w sosie ostrygowym, Gyros, Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z rosyjska kuchnia, Przepis z ruskie pierogi farsz, Kapuśniak staropolski , Pierś z kurczaka, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Szpinak, Góralskie naleśniki z oscypkiem i żurawiną, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Żeberka, Smaczne Piksy, Zupa pieczarkowa, Tortilla 5 smaków, Makaron z pieczarkami i szpinakiem, Pieczeń rzymska z sosem borowikowym, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Dania z ryżem, Sałatka kukurydziana , Przepis z szynka mielona, Leczo, Zupa krem z marchwii, Kaczka, Roladki z czerwonej papryki, porcja rosołowa z kurczaka, Sałatka makaronowa z cukinią i paluszkami krabowymi , Ryba Veracruz, Sos Harissa, Przepis z farsz do naleśników, Karp na złoto, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, gotowane mięso mielone, Zupa gulaszowa, zapiekanka miesem, mieso mielone ostre, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z smazone pieczarki z cebula, Przepis z ryba pomidory, hiszpanskie, Leczo z cukinii