Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kurczakiem i cukinią, Pasztet z piersi indyka, Kasza, Orientalne warzywa stir-fry, ryba z maslem, Przepis z makaron z brokułami i pieczarkami, Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zupa pomidorowa, kurczak po afrykańsku, Przepis z so bolognese, zupy z krewetki, Przepis z NA FASOLE, Coleslaw z kminkiem, Sałatka grecka, Steki z karkówki z leśnymi grzybami, Przepis z karp z grilla, Ryż smażony z warzywami, makarony z majonezem, Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym, Przepis z placki z miodem przekładane kaszą manną, Przepis z sosy z jogurtem naturalnym, przepisy na kurczaka, Przepis z dorsz z grilla w folii, Gulasz, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Pieczeń wołowa z sosem, Steki z karkówki w ziołowym sosie, Przepis z zapiekanka z ziemniakami miesem i pieczarkami, Zupa grzybowa, Sałatki z makaronem, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Sałatka grecka z fetą, Ryba, Schab, Bawarski kąsek, kiełbasa smażona, Spaghetti z owocami morza, Duszone ziemniaki z fasolą, Zalewajka na żeberku , Ryż, Pasztet, Spaghetti , Schab w pięciu smakach, Ogórkowa potrawka , Galaretkowe muffinki z bitą smietaną, Orientalne warzywa stir-fry, Gyros z kurczakiem, Zrazy zawijane po polsku, makaron ze szpinakiem in czosnkiem, Bigos - VIDEO, Koktajl owocowo szpinakowy, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z filet z kurczaka duszony, Chłodniczek pomidorowy, Risotto, kremy -desery, Przepis z szaszłyki na patelni, Ogórek, Sos majonezowy, zimne zakaski, Lasagne z mięsem mielonym, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , dania dietetyczne