Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, jajko gotowane w wodzie z octem, Sałatka grecka z fetą, pesto knorr, Brokuły, Sos czosnkowy na wódce, pieczone żeberka, Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną, Łosoś, Pulpeciki w sosie pietruszkowym, Pieczone polędwiczki myśliwskie, Surówka chińska, Przepis z na szynke, Obiad, Omułki z czosnkiem, Lemoniada z arbuza, Sałatka z pieczonym łososiem, Ziemniaczana sałatka z curry, Zupa krem, obiad gotowany, Przepis z kotlet pl -, Surówka z kapusty czerwonej i białej , Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami, Opiekane kotleciki jagnięce, Przepis z czosnkowy sos, Imbirowo-żurawinowy deser z lodami, Szpinak zapiekany z beszamelem, cielecina z pieczarkami, Smażony ryż z jajkiem, Żurek aromatyzowany rozmarynem, ciasto nalesnikowe słodkie, ocet balsamiczny marynata, Przepis z leniwe, Pyszna sałatka gryczana, Kotlety, Przepis z warzywny obiad, Przepis z pieczenie mięs, kurczak z porem i majonezem, Zupa jarzynowa, Zapiekanka po rzymsku, Mini kanapki na imprezę, Przekąski, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z kebab wołowy, Sałatka kebab - VIDEO, rolada w jajku, ser gouda, Lasagne, Sznycle z niespodzianką, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Lasagne drobiowa, Kutia, Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej, Papryka, Przypraw solą i pieprzem. Hummus powinien mieć konsystencję pasty., Zupa z dyni, sałatka z łososiem i sałatą lodową, Naleśniki z bryndzą i oscypkiem, Kaczka, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, sosy z śmietany, Pasta z tuńczykiem, Karkówka, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą