Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa z młodych buraczków, Soczysty kurczak z grilla z cebulką , Kasza jaglana na mleko kokosowym, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Racuchy pachnące różą, Warzywa, salatki z kurczaka, Pierś z kurczaka pieczona, Pizza Diavola, Przepis z grill wo, Sałatka Cezar - VIDEO, Bigos, posiekany szczypiorek, Risotto, Pomidorowy sos do pizzy, Tortellini z pesto i brokułami, Apetyczna sałatka z młodych buraczków, Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym, Spaghetti , Przepis z pierś z kurczaka obiad, Sałatka kebab - VIDEO, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, ryż z kurczakiem, Ratatui a’la Gousto, Wyśmienita Sopa Castellana, Kurczak tandoori, Przepisy świąteczne, Przepis z zapiekanka warzywa, Dipy, Przepis z zakąski zimne, Pierniczki serduszka, przyprawy do cielęciny, Przepis z zapiekanki warzywne, Lasagne drobiowa, Kremowa zupa z dyni, ryż - obiad, Sałatka z krewetek w pomidorach, Kokosowe Pankejki, Potrawka z kurczaka z papryką, Brownie z orzechami laskowymi, Zupa grochowa, Zupa krem, Sos śmietanowo – jajeczny ze szczypiorkiem, Naleśniki, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Szpinak, Obiad ryż z warzywami, ogórki z papryka, Przepis z Sałatka z owoców, Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, Przepis z pieczony schab, Nadziewane kurze udka, Przepis z desery na s, z pieczarek, Kebab, Przepis z potrawka z piersi kurczaka, Kotlety kowbojskie, Zupa cebulowa, Krem z sera twarogowego, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z ryż z warzywami na patelnie, Przepis z ziemniaki pieczone z ziołami, Zapiekanka a’la lasagne , Bigos - VIDEO