Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

szaszłyki , Sałatka Gyros, Sałatki z makaronem, Żeberka - VIDEO, Sos beszamelowy , Ostry sos z rzeżuchy, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z zapiekanki warzywne, sałatka z fileta z kurczaka, zupa w chlebie, Przepis z obiad po wlosku, Zupa grzybowa, Zupa pomidorowa, Carbonara, Karkówka z grilla a’la kebab , Przepis z zapiekanki miesne, Paszteciki z pieczarkami i serem pleśniowym, Kurczak po sycylijsku z grilla, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Pierogi z jagodami, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Torcik z goframi przekładany lodami truskawkowymi, Krem z oscypkiem, Śledzie w zalewie, Ryba, Grillowane kiełbaski z serem feta , Pieczarki faszerowane , smażony makaron na patelni, Makaron, Przepis z zupy francuskie, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Quesadillas - VIDEO, Pizza Primavera, Udka kurczaka z czosnkiem, Tortilla - VIDEO, Przepisy świąteczne, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z PO GRECKU, Przepis z krok, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Szaszłyki z mięs mieszanych, Dania z ryżem, ryż z patelni, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Karkówka, ser mozzarella, przepisy plackow, Bolognese w greckim stylu, Sałatka z bobem, Sałatka Nicejska, Wrapsy z kurczakiem, Pulpety w sosie pieczarkowo - serowym - VIDEO, Risotto, Przystawka z łososia, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Pulpety w sosie pieczarkowo - serowym - VIDEO, Okoń morski w ostrym pistou, Pokusa kapuściana, Przepis z danie glowne gotowane, sałatka po grecku, Zapiekanka rodzinna, Przepis z kotlet de V, Sałatka Nicejska