Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zrazy z karkówki - składniki:

  • mąka pszenna - 50 gramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • pieprz - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Zrazy z karkówki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę w plastry, podsmaż i odstaw na bok do ostygnięcia. Następnie wymieszaj z żurawiną.
  2. Wytnij z karkówki plastry grubości ok. 1 cm. Rozbij je młotkiem i posyp majerankiem. Dodaj odrobinę soli i zmielonego pieprzu.
  3. Następnie nałóż na mięso cebulę z żurawiną, a całość zroluj i przebij wykałaczką.
  4. Oprósz zrazy mąką i obsmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i około 500 ml wody.
  5. Całość doprowadź do wrzenia, dodaj Bulionetkę Knorr i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie. Gotowe zrazy podawaj z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY Z KARKÓWKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy z karkówki
    1.Pokrój cebulę w plastry, podsmaż i odstaw na bok do ostygnięcia. Następnie wymieszaj z żurawiną.
  • 2
    Zrazy z karkówki
    2.Wytnij z karkówki plastry grubości ok. 1 cm. Rozbij je młotkiem i posyp majerankiem. Dodaj odrobinę soli i zmielonego pieprzu.
  • 3
    Zrazy z karkówki
    3.Następnie nałóż na mięso cebulę z żurawiną, a całość zroluj i przebij wykałaczką.
  • 4
    Zrazy z karkówki
    4.Oprósz zrazy mąką i obsmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i około 500 ml wody.
  • 5
    Zrazy z karkówki
    5.Całość doprowadź do wrzenia, dodaj Bulionetkę Knorr i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie. Gotowe zrazy podawaj z kaszą gryczaną.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, kotlet r, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Przepis z kanapki przystawki, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Musaka, świeży boczek na obiad, Flaki po polsku z pulpetami, Przepis z obiad z wołowiny, przyprawa do gotowanych ziemniaków, Przepis z risotto z kurczakiem, pierś z kurczaka kieszonki, Sosy, zupa z kukurydzy, sałatka por, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Papryka faszerowana kurczakiem, Orzechowo kakaowy zawijaniec, Surówka z papryki i kurek, Przepis z kalafior z sosem czosnkowym, Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia, Przepis z smażone grzyby, Mielone, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sałatka Gyros, Zupa pieczarkowa, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Żeberka, Zupa gulaszowa, Carbonara, Gulasz, Przepis z sos do kotletow schabowych, Zapiekaneczki z porem, Żurek z pieczarkami, jajkiem i białą kiełbasą, Chińskie sajgonki, Przepis z knorr zupy, Proste kotleciki z jajka, Kasza, Sos kurkowy, pieczarki z makaronem, Indyk, Przepis z sos karkówka, jogurt na ostro, Słodka baklava owocowo- pistacjowa , Przepis z sałatka na ostro, Tłusty czwartek, Smażony ryż z kurczakiem , Świderki w sosie z dyni, Przepisy świąteczne, Lasagne drobiowa, Golonka gotowana, Rzepa z marchewką i pomarańczami, Barszcz biały, Sos pomidorowy do zapiekanki makaronowej, Ryba po grecku, Świąteczny pudding z lodami, Sos węgierski, Gulasz, placki ziemniaczane po niemiecku, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Przepis z makaron z t, Zupa Tom yum khaa, Zupa cebulowa