Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zrazy z karkówki - składniki:

  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cebula - 3 sztuki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • żurawina suszona - 4 łyżki

Zrazy z karkówki - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.
  2. Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.
  3. Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulionetkę Knorr, która wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY Z KARKÓWKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy z karkówki
    1.Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.
  • 2
    Zrazy z karkówki
    2.Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.
  • 3
    Zrazy z karkówki
    3.Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulionetkę Knorr, która wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupy, Placek po zbójnicku wersja 1, Gulasz po polsku - VIDEO, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , pierś z kurczaka, jajka faszerowane rybą wędzoną, obiad ryby, pieczona ryba w marynacie, przyprawy do cielęciny, marchewka tarta, Bażant duszony, Przepis z kulebiak z mięsem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z ryba z cukinia, Papryka, pieczone skrzydełka w miodzie -, sosy z kurczaka, grillowan, Przepis z piersi z, Duszona baranina w pomidorach, Wielkanocne ciasteczka ., Śledzie, Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym, Pieczone udka z boczkiem, Paluchy teściowej, boze n, Sos beszamelowy , Schab w wersji chińskiej, Przepis z Nudle knorr, Sałatki z makaronem, Przepis z piers z kurczaka z boczkiem, Sałatka gyros warstwowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Wytworne szaszłyki ziemniaczano- krewetkowe, Zupa kapuściana z brokułami, Zupa jarzynowa, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , zupa z pora, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Szpinak, kuchnia niemiecka, Indyjski dip miętowy, Befsztyk w winie, Spaghetti z tuńczykiem, Gyros, Zupa grzybowa, Caponata - duszone warzywa śródziemnomorskie, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Placki ziemniaczane, roszponka salata, Sałatka z porów z ananasów, Domowy gulasz z kopytkami , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z smażone kawalki piersi z kurczaka, sałatka z mozzarella, Miękki mus z ryby, Tłusty czwartek, Przepis z sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Kremowa zupa z dyni, Sos czosnkowy , Krem z brokułów, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Medaliony z indyka w sosie pomidorowym -VIDEO, Zupa kalafiorowa