Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zrazy z karkówki - składniki:

  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cebula - 3 sztuki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • żurawina suszona - 4 łyżki

Zrazy z karkówki - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.
  2. Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.
  3. Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulionetkę Knorr, która wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY Z KARKÓWKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy z karkówki
    1.Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.
  • 2
    Zrazy z karkówki
    2.Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.
  • 3
    Zrazy z karkówki
    3.Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulionetkę Knorr, która wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z placek węgierski - -, Musaka, Przepis z faszerowana pierś kurczaka, Krupnik, Przepis z krewetkowa, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu, Zupa brokułowa, Serowa zapiekanka makaronowa , Kurczęta nadziewane z rożna, Zupa cebulowa z tofu, Sałatki z kurczakiem, Jajka w sosie beszamelowym, Sałatka Gyros, Ostre chili z czipsami tacos, Deser z lodami o smaku owoców leśnych, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Musaka, Przepis z owoce wino, Kuchnia indyjska desery, Przepis z cukinia w oleju, Przepis z pieczone piersi z kaczki, krokiety z parówką i serem, Mazurek, Sos czosnkowy na wódce, Apetyczna zapiekanka z ryby, Przepis z nadziewana pierś z indyka, szynka ze szpinakiem, Przepis z kurczak na ryzu, Aromatyczna ryba w kokosowym mleku, mięso kebab, szpinak z piersią z kurczaka, Wiosenne pomidorki, Baskijska miseczka, Krem brokułowy, Zupa cebulowa, marynata do ka, Ryba, Przepis z krem br, Dania z makaronem, Grillowane kasztany, Cytryna, Przepis z poledwiczki wieprzowe z kurkami, Sałatki z makaronem, Zapiekane cykorie, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Zupa jarzynowa, Jednogarnkowy kurczak, Schab w pięciu smakach, Zapiekanka meksykańska, Spaghetti a la carbonara, Spaghetti z pulpetami z mięsa, Przepis z sałatka szwedzka do słoików, Duszone ziemniaki ze śledziem, Solanka, Przepis z zioła knorr, Przepis z mięso na słodko, Zupa krem, Kuskus z kurczakiem na ostro, Pasztet, Sałatka Gyros, Sandacz w sosie pomidorowym, Makaron, Przystawki