Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zrazy z karkówki - składniki:

  • cebula - 3 sztuki
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • żurawina suszona - 4 łyżki

Zrazy z karkówki - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.
  2. Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.
  3. Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulionetkę Knorr, która wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY Z KARKÓWKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy z karkówki
    1.Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij. Oprósz majerankiem i pieprzem.
  • 2
    Zrazy z karkówki
    2.Cebulę pokrój w piórka, połowę zeszklij i wymieszaj z żurawiną, nałóż na mięso. Kotlety zroluj i przebij wykałaczką.
  • 3
    Zrazy z karkówki
    3.Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku z pozostałą cebulą. Wlej 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulionetkę Knorr, która wydobędzie charakterystyczny mięsny smak. Duś, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z kaszą.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dip ziołowy i pomidorowy, Kremowa zupa z dyni, Karp, Przepis z grill f, Przepis z kapuśniak z białej kapusty -, Przepis z kurczak po am, chińskie danie, sałatka do mięsa pieczonego, Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni, Szybka potrawa chińska, ryz pilaw, cebula obrana i pokrojona w kostkę, Dania z ryżem, Grecka pieczeń z warzywami, Sałatka kebab - VIDEO, Pierogi z jagodami, sos czerwona cebula, Przepis z rolada wieprzowa, obiad z ryżem -, Filet z indyka z kukurydzą, Sałatka łososiowy przysmak, Pierś z kurczaka, Szaszłyki z cielęciny, przepisy z ryba, Potrawy wielkanocne, Kocia lasagne , Przepis z makarony włoskie, Gyros z kurczakiem, Sałatka bałkańska, Curry z krewetek z pomidorami, Złociste pałeczki z kurczaka, Zapiekanki, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Zapiekanka Gyros , Barszcz, Przepis z pierś z kurczaka zawijana, Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Włoska kanapka pomidorowa , Przepis z zupa na obiad, Kapusta z grochem, Losos, Ciasto z truskawkami, Tradycyjna zupa ogórkowa, cienki, Zapiekanka makaronowa, sos gnocchi, Salsa, Sałatka kebab - VIDEO, Łosoś w sosie szczawiowym, kuchnia angielska, Zupa brokułowa, Kurczakowe fingerki, Nadziewane makaronowe muszelki, Sałatka z pieczonych buraków w sosie majerankowo-czosnkowym, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Przekąski, Dip pomarańczowy, miekkie mieso, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, PYSZNA PRZEKĄSKA, Bigos, Lasagne, Sałatki, Nadziewane makaronowe muszelki