Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zrazy z karkówki - składniki:

  • mąka pszenna - 50 gramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • pieprz - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Zrazy z karkówki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę w plastry, podsmaż i odstaw na bok do ostygnięcia. Następnie wymieszaj z żurawiną.
  2. Wytnij z karkówki plastry grubości ok. 1 cm. Rozbij je młotkiem i posyp majerankiem. Dodaj odrobinę soli i zmielonego pieprzu.
  3. Następnie nałóż na mięso cebulę z żurawiną, a całość zroluj i przebij wykałaczką.
  4. Oprósz zrazy mąką i obsmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i około 500 ml wody.
  5. Całość doprowadź do wrzenia, dodaj Bulionetkę Knorr i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie. Gotowe zrazy podawaj z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY Z KARKÓWKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy z karkówki
    1.Pokrój cebulę w plastry, podsmaż i odstaw na bok do ostygnięcia. Następnie wymieszaj z żurawiną.
  • 2
    Zrazy z karkówki
    2.Wytnij z karkówki plastry grubości ok. 1 cm. Rozbij je młotkiem i posyp majerankiem. Dodaj odrobinę soli i zmielonego pieprzu.
  • 3
    Zrazy z karkówki
    3.Następnie nałóż na mięso cebulę z żurawiną, a całość zroluj i przebij wykałaczką.
  • 4
    Zrazy z karkówki
    4.Oprósz zrazy mąką i obsmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i około 500 ml wody.
  • 5
    Zrazy z karkówki
    5.Całość doprowadź do wrzenia, dodaj Bulionetkę Knorr i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie. Gotowe zrazy podawaj z kaszą gryczaną.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    POMIDOROWY ZAWRÓT GŁOWY

    Koniec lata i wczesna jesień to najlepszy czas dla pomidorów. Jestem od nich chyba nie mniej...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

bomba malinowa, Zapiekane cannelloni, Przepis z ROLADKI Z SERA, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Bigos wegetariański, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Kasza, Pikantne sakiewki, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Zupa krem, Sałatka z kozim serem i winogronami, Przepis z schab smażony, Bigos, Sałatka gyros z kurczaka, Sos włoski do spaghetti, Sos czosnkowy , Zrazy wołowe z pieczarkami, Ryż z papryką w sosie z sera, Dania z ryżem, sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Przepis z przyprawa serowa, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z karkówka z cebula, Sałatka z mozzarellą i grillowanym bakłażanem , Przepis z kotlety mielonego, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, kasz kuskus, makarony sery, Przepis z kurczak z maslem, Rosół wołowy z makaronem, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatka Gyros, Indyk w zielonej paście curry po tajsku, Zapiekanka alzacka , Sos włoski do spaghetti, Przepis z blender, Zupy, marchwie, papryka mielone, Szaszłyki ze skorupiaków, Makowiec, Przepis z kurczak z makaronem po chińsku, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Przepis z zupa warzywa, Przepis z marynaty do mi, Przepis z zakąski zimne, Szybki obiad, Aromatyczny chłodnik czosnkowy, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Naleśniki, sos czerwona cebula, Parówki w cieście serowym, Przepis z sałatka do wina, bazylia, Pstrąg, Potrawy wielkanocne, Przepis z makaron oliwa, Kulki drobiowe z kaszą gryczaną, Mięsko na różowo, Gulasz, Złociste kąski z kurczaka, Przekąski