Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zrazy z karkówki - składniki:

  • mąka pszenna - 50 gramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • pieprz - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Zrazy z karkówki - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę w plastry, podsmaż i odstaw na bok do ostygnięcia. Następnie wymieszaj z żurawiną.
  2. Wytnij z karkówki plastry grubości ok. 1 cm. Rozbij je młotkiem i posyp majerankiem. Dodaj odrobinę soli i zmielonego pieprzu.
  3. Następnie nałóż na mięso cebulę z żurawiną, a całość zroluj i przebij wykałaczką.
  4. Oprósz zrazy mąką i obsmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i około 500 ml wody.
  5. Całość doprowadź do wrzenia, dodaj Bulionetkę Knorr i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie. Gotowe zrazy podawaj z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY Z KARKÓWKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy z karkówki
    1.Pokrój cebulę w plastry, podsmaż i odstaw na bok do ostygnięcia. Następnie wymieszaj z żurawiną.
  • 2
    Zrazy z karkówki
    2.Wytnij z karkówki plastry grubości ok. 1 cm. Rozbij je młotkiem i posyp majerankiem. Dodaj odrobinę soli i zmielonego pieprzu.
  • 3
    Zrazy z karkówki
    3.Następnie nałóż na mięso cebulę z żurawiną, a całość zroluj i przebij wykałaczką.
  • 4
    Zrazy z karkówki
    4.Oprósz zrazy mąką i obsmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i około 500 ml wody.
  • 5
    Zrazy z karkówki
    5.Całość doprowadź do wrzenia, dodaj Bulionetkę Knorr i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie. Gotowe zrazy podawaj z kaszą gryczaną.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz biały, Jabłecznik Ani , Spaghetti a la carbonara, Przepis z leczo na obiad, Ciasto na pizze, Przepis z knorr makaron z brokułami, Przepis z orzechy włoskie, z piersi indyka, Przepis z schab w winie, Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera, Łosoś, Przepis z marynata do skrzydełek, makaron z kurczak, Ciasteczka kruche z maszynki, Przepis z korzen pietruszki, Ryż smażony z warzywami, Barszcz postny czerwony, Śledzie, Lody kawowe z mascarpone w likierowej zalewie, Golonka pieczona w piwie, Zupa gulaszowa, Kaczka, Pieczeń, Gulasz z jagnięciny, Przepis z pora na cebulę, Makaronowa zupa włoska, Letni jogurt, Dip do grillowanych warzyw , Przepis z farsze do nalesnikow, obiad z parówka, Potrawka z kurczaka, Sałatka grecka z fetą, Polewka po myśliwsku, Przepis z konserwowy kalafior z papryka, Ryż z suszonymi owocami, Karp w galarecie, Sałatka z tuńczykiem, Sosy, Zupa gulaszowa, Gyros, Przepis z makarony sosy, Ryba po grecku, Ciasto na pierogi, Pomarańcze z rusztu, Tapas z papryką i tuńczykiem, Przepis z kuchni francuskiej, Kalafior, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Kurczak, Sałatka Cezar - VIDEO, Warzywa w curry , Shoarma z jagnięciny , miski knorr, Przepis z zupa z kapusty białej -, posiekanej natki, Rurki z pieczarkami , Panierowana ryba z sosem tatarskim , Szparagi na przystawkę, naleśniki ciasto, Przepis z Losos wedzonym, Krem brokułowy, Zupa ogórkowa - VIDEO, jajko roztrzepane, Francuskie tosty serowe