Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa brokułowa - składniki:

  • brokuły - 50 dekagramów
  • Bulionetka Domowa Drobiowa
  • cebula - 10 dekagramów
  • kasza jęczmienna - 5 dekagramów
  • makaron np: rurki - 5 dekagramów
  • żółtka - 2 sztuki
  • natka pietruszki (posiekana)
  • ocet
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Zupa brokułowa - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj bulionetkę Knorr.
  2. W połowie wywaru ugotuj kaszę.
  3. Dodaj makaron.
  4. Oczyść i podziel na różyczki brokuł. Różyczki brokuła opłucz w wodzie z dodatkiem octu i ugotuj w drugiej części rosołu.
  5. Posiekaj cebulę, następnie usmaż, połącz z kaszą i wywarem z brokułami. Gotuj 10 minut.
  6. Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i dopraw do smaku. Zupę brokułową podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA BROKUŁOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa brokułowa
    1.Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj bulionetkę Knorr.
  • 2
    Zupa brokułowa
    2.W połowie wywaru ugotuj kaszę.
  • 3
    Zupa brokułowa
    3.Dodaj makaron.
  • 4
    Zupa brokułowa
    4.Oczyść i podziel na różyczki brokuł. Różyczki brokuła opłucz w wodzie z dodatkiem octu i ugotuj w drugiej części rosołu.
  • 5
    Zupa brokułowa
    5.Posiekaj cebulę, następnie usmaż, połącz z kaszą i wywarem z brokułami. Gotuj 10 minut.
  • 6
    Zupa brokułowa
    6.Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i dopraw do smaku. Zupę brokułową podawaj posypaną natką pietruszki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka niskokaloryczna, Soupe au pistou, Przepis z kapusta na krótko, łosoś swiezy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, ser pleśniowy, Zupa migdałowa z ryżem, Baranina z kapustą włoską., pieczarki duszone w sosie, Przepis z ryba z ziołami, 3BITT, Przepis z co do ziemniak, Gyros, Pierogi, ryż z kurczakiem, Zupa ogórkowa, Rolada ziemniaczana, pierogi ze szpinakiem i serem -, Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą, Przepis z sos czosnkowy, Pierś z kurczaka pieczona, Golonka, Dynia, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Sos beszamelowy , Pasta z kurczakiem i cukinią, jak pokroic warzywa na salatke, Przepis z zapiekanka makaron pieczarki, Kompot z malin, Kebab w kajzerce, Kurze udka w sosie porzeczkowym, Surówka z selera i marchewki , Kurczę smażone po wiedeńsku, Ziemniaki, Schab w pięciu smakach, mieso w ciescie, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Przepis z kuchnia włoska sałatki, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Parówki w cieście serowym, Polędwiczka z grzybami, Hiszpański pikantny sos, Ryba po grecku, zupa z kurczakiem, Sałatka z tuńczykiem, Chłodnik imbirowo- wiśniowy, Parówki w cieście serowym, Placki ziemniaczane, Przepis z kuchnia przystawki, Pikantne nadziewane papryczki, Przepis z kurczak obiad, Tapenada, Przepis z sałatki na przystawke, Zupa pieczarkowa, Żeberka, Gyros z kurczakiem, Przepis z mielonego, Szybko i po włosku, Zupa grochowa, Przekąski, Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, Leczo, Puchero czyli garnek z mięsem