Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Możesz również podać zupę z kilkoma kroplami roztopionej gorzkiej czekolady.

Zupa cebulowa - składniki:

  • mielone chilli
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • margaryna - 2 łyżki
  • woda - 600 mililitrów

Zupa cebulowa - Sposób przygotowania:

  1. Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut.
  2. Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj.
  3. Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CEBULOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa cebulowa
    1.Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut.
  • 2
    Zupa cebulowa
    2.Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj.
  • 3
    Zupa cebulowa
    3.Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA KNORR

    Francuska zupa cebulowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bakłażany z cebulą, Zapiekanki, Omlet, czyli sprzątanie lodówki, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z mieso w ciescie, Cytryna, Włoskie penne z brokułem i pieczarkami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Gyros, Naleśniki z soczewicą, Zupa kalafiorowa, Sałatka z tuńczyka z miso, ziemniaki w ziołach, Brokuły, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Kurczak, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z cebula duża, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Gotowana kukurydza w kremowo maślanym sosie , mięso mielone z indyka, Naleśniki z czekoladą i orzechami, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Soczysty kurczak z patelni na rukoli, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z roladki z wołowiny, Tłusty czwartek, Placki owsiane z warzywami, Wytrawny pudding ryżowy , Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z mieso schabowe, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Polędwiczka z grzybami, Przepis z kuchnia polska gotowanie, lasagne z mięsem mielonym, pieczony filet z ryby, Zupa grzybowa z makaronem, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Żurek, Karp, kotlet jajeczny, Pierogi, łosoś dzwonki, Przepis z ryba gotowana w mleku, Kurczak piersi z kurczaka, Dolmathakia yialantzi – faszerowane liście winorośli, Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym, Bigos domowy, Udka, salatka z makaronem chinskim, ryba z warzywami na patelnie, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałatka Cezar - VIDEO, ja cukinia, Przepis z świeży tymianek, farsz meksykański, Suflet czekoladowy, Przepis z sosy do pierogów, Wegańska sałatka z parówkami, Sałatka z kurczakiem i ryżem