Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cebulowa francuska

Zupa cebulowa francuska

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa cebulowa francuska - składniki:

  • pieprz
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • woda-wrzątek - 6 szklanek

Zupa cebulowa francuska - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.
  2. Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.
  3. Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut.
  4. Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CEBULOWA FRANCUSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa cebulowa francuska
    1.Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.
  • 2
    Zupa cebulowa francuska
    2.Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.
  • 3
    Zupa cebulowa francuska
    3.Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut.
  • 4
    Zupa cebulowa francuska
    4.Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 5
    Zupa cebulowa francuska
    5.Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

przyprawy pl, Zapiekanka meksykańska, Pieczarkowe chili con carne , Przepis z obiad gotowany, pierogi z mięsem farsz, Sałatka Nicejska, Tortilla 5 smaków, Żurek, Kebab, Kulki serowe , Przepis z obiad bezmiesne, Pieczeń z piersi indyka w winie z limonką, Przepis z makaron z, Kapusta z grochem, Kapuśniak staropolski , Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Leczo - VIDEO , Zupa kukurydziana, Polędwiczki wieprzowe, Dipy, Pyzy z kapustą i grzybami , Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami , Pstrąg, Barszcz biały, Przepis z Kurczak marynata, Filet po toskańsku, Przepis z ryż z kurczakiem, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Przepis z zapiekanka knorr, Budyń z twarogu, Kotlety, farsz do naleśników, Placuszki porowe ze szpinakiem, Przepis z jablko, Przepis z miesa na zimno, Sałatka z makaronu penne z sosem tuńczykowym, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, sałatka z fileta z kurczaka, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Kapuśniak staropolski , co do ziemniaków, Polędwiczki wieprzowe, Dynia, Ryba, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Pudding z bułek na słodko, mieso z piekarnika, zupa czosnkowa z serem, Chłopski kociołek, Pieczeń, Musaka, Przepis z PO GRECKU, Przepis z kuchnia angielska, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Pierś z kurczaka pieczona, Gyros w tortilli, Sałatki, Musaka, Risotto, Tortilla 5 smaków, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z makaron obiad, Polewka ułańska