Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cebulowa francuska

Zupa cebulowa francuska

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa cebulowa francuska - składniki:

  • starty ementaler - 3 łyżki
  • pieprz
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Zupa cebulowa francuska - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.
  2. Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.
  3. Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj ok. 20 minut.
  4. Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia.*
  5. Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CEBULOWA FRANCUSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa cebulowa francuska
    1.Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.
  • 2
    Zupa cebulowa francuska
    2.Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.
  • 3
    Zupa cebulowa francuska
    3.Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj ok. 20 minut.
  • 4
    Zupa cebulowa francuska
    4.Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia.*
  • 5
    Zupa cebulowa francuska
    5.Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: