Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cebulowa francuska

Zupa cebulowa francuska

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa cebulowa francuska - składniki:

  • pieprz
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • woda-wrzątek - 6 szklanek

Zupa cebulowa francuska - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.
  2. Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.
  3. Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut.
  4. Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  5. Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CEBULOWA FRANCUSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa cebulowa francuska
    1.Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.
  • 2
    Zupa cebulowa francuska
    2.Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.
  • 3
    Zupa cebulowa francuska
    3.Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut.
  • 4
    Zupa cebulowa francuska
    4.Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 5
    Zupa cebulowa francuska
    5.Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z tuńczykiem, Karp w galarecie, Zupa grochowa, sos czosnkowy, Mizeria z ogórków, Przepis z marynata do karkówki z grilla, Przepis z Siemię lniane, Zapiekanka z ziemniakow, duża cebula czerwona, Tortilla - VIDEO, Zapiekanka rodzinna, Przepis z kurczak ze serem, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , Kurczak pieczony z natką pietruszki, Pierś z kurczaka pieczona, Sos włoski do spaghetti, Przepis z ryż kukurydza, Tortilla - VIDEO, Placki po węgiersku, Pstrąg, szynka wieprzowa -, Pomidorowy sos do pizzy, Obiad, Budyń z grzybów, Soczysta cukinia w cieście piwnym, Zupa z cukinii, Przepis z ryba po hiszpańsku, Przepis z ryba z czosnkiem, Żurek Wielkanocny, Przepis z zapiekanka kurczak, Gyros, PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA, Leczo, Zrazy podhalańskie po makowsku , Przepis z z jajkiem, kurczak oliwki, przepis knorr, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Papryka, Przepis z przepis na sos z jogurtu naturalnego, Sałatka ziemniaczana z selerem , Ciasteczka krabowe, Przepis z sałatka z czerwonych pomidorów, Ciasto na pizze, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z schab obiad, Wieprzowe nóżki, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Przepis z przepisy z ziemniaków, KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, sos z makaronem, Pikantna fasolka po bretońsku, Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami, Francuskie rogaliki z szynką i serem , Sałatki z kurczakiem, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Gulasz, Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej, Zupa jarzynowa, Dipy, KOKTAIL TRUSKAWKOWY, Szaszłyki z kurcząt z pieczarkami, pieczony ziemniak piekarnik, mieso w smietanie