Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Anna Kowalczyk

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - składniki:

  • mięso mielone np. wołowo-wieprzowe - 0.5 kilograma
  • jajko - 1 sztuka
  • masło - 4 łyżki

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - Sposób przygotowania:

  1. Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.
  2. Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.
  3. Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.
  5. Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.
  6. Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CEBULOWA Z KULKAMI MIĘSNYMI I SERKIEM TOPIONYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.

2

Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.

3

Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.

5

Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.

6

Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ruletki owocowe, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przekąski, Przepis z kapusta pe, sałatka z jogurtem naturalnym, Sosy, Przepis z sos cebulowy do ziemniaków, Jajka, cukinia zapiekana z miesem mielonym, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, spaghetti z piersi z kurczaka, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Zapiekanka z ziemniakow, Pad Thai, ziola, Duszone warzywa, kotlet włoski, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami, Kalafior, Zupa krem z dyni - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Zapiekane pory pod pierzyną, Spaghetti z tuńczykiem, Guacamole, obiad kurczak w sosie i ziemniakami, Zapiekanka rodzinna, Jajka na sałacie, sałatka z marchewki, Kapusta z grochem, Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym, Karkówka z mango, filet z kurczaka z grilla, Przepis z żołądki, Sałatka Cezar - VIDEO, Smażone grzyby z bobem, Pieprz czarny Knorr, zupy warzywna, Wyśmienita potrawka z kurczaka, na rosole, Wieprzowina z sosem beszamelowym, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Zapiekanki, Przepis z knorr przypraw, Zupa cebulowa, Przepis z sałata rzymska, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Zupa ogórkowa, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca, Zupa grochowa, Sałatka gyros warstwowa, Placki ziemniaczane, Przepis z duża marchewka, Ryż jaśminowy, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, Quesadillas - VIDEO, Przepis z marynata do piersi kurczaka, Śledziowe stworki, Przepis z kuchnia przepisy knorr, Makaron w sosie brokułowym z pomidorami, Zupa z soczewicy