Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa cytrynowa - składniki:

  • żółtka - 2 sztuki
  • pieprz biały
  • cukier

Zupa cytrynowa - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr.
  2. Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut.
  3. Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze.
  4. Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
  5. Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką.
  6. Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CYTRYNOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa cytrynowa
    1.Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr.
  • 2
    Zupa cytrynowa
    2.Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut.
  • 3
    Zupa cytrynowa
    3.Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze.
  • 4
    Zupa cytrynowa
    4.Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
  • 5
    Zupa cytrynowa
    5.Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką.
  • 6
    Zupa cytrynowa
    6.Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Grecka zupa jarzynowa, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, losos z patelni grillowej, Aromatyczny sos z rozmarynu, Przepis z sałatka t, Ryba po grecku, Przepis z zdrowe zupy, Sałatka z tuńczykiem, Zapiekanka rodzinna, Żurek, Zapiekanka z ziemniakow, Salsa, Zupa z soczewicy, Zapiekanka Gyros , Ogórek, makarony na ostro, Przepis z wędzone tofu, Tarta szpinakowo-serowa, Miruna z sosem cytrynowym, Kuskus z kurczakiem na ostro, Tłusty czwartek, Placki po węgiersku, Przepis z kuchnia staropolska przepisy, kapusta po chinsku, Przepis z ratatuj zapiekanka, Karkówka, Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą , Przepis z bez miesa, Makaron z serem, Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem, Rajska szarlotka, Spaghetti z tuńczykiem, Dolmadakia –greckie gołąbki, Sos „Balzak”, Zapiekanka makaronowa, Zupa ogórkowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, pierogi z kapustą, Caprese z szynką, Czekolada z herbatnikami lub orzechami, Przepis z obiad z piersią kurczaka, Faszerowane pieczarki, Kluski lane, czerwona soczewica, przyprawa do piernika, Gruszki z gorgonzolą, Przepis z sałatka awokado z rukola, Zupa brokułowa, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, rosol marchewka pietruszka, Leczo, Dynia, marynata do skrzydełek, Karp, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, sok z truskawek, Przepis z ryż z szafranem, Przepis z ziemniaki z warzywami, Gulasz po polsku - VIDEO, Pani Wawelska zwana Pychotką, Przepis z kurczak w sosie czosnkowo ziołowym, Pieczarki w kąpieli czosnkowej, sosy do żeberek, Naleśniki a la gołąbki