Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa cytrynowa - składniki:

  • żółtka - 2 sztuki
  • pieprz biały
  • cukier

Zupa cytrynowa - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr.
  2. Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut.
  3. Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze.
  4. Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
  5. Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką.
  6. Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CYTRYNOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa cytrynowa
    1.Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr.
  • 2
    Zupa cytrynowa
    2.Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut.
  • 3
    Zupa cytrynowa
    3.Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze.
  • 4
    Zupa cytrynowa
    4.Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
  • 5
    Zupa cytrynowa
    5.Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką.
  • 6
    Zupa cytrynowa
    6.Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, Bigos - VIDEO, Babeczki z ryżem i cukinią, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Makaron Soba , Zapiekanka z pieczarkami, Placki, Pieczone udka z boczkiem, Zapiekanka rodzinna, Przekąski, Sos po kapitańsku II, Tortilla, masy do ciast, zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Barszcz ukraiński, Schab w pięciu smakach, Przepis z co zrobic na obiad -, Przepis z deser z mas, Sałatka Gyros, Krewetki z fasolą szparagową, Zrazy wołowe z dodatkiem chałwy, Carbonara, dania niskokaloryczne, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Chińskie sajgonki, Ryba po podhalańsku, Zupa kalafiorowa, sałatka z zupek chińskich z kukurydzą, Przepis z kuchnia zimna przepisy, Spaghetti a la carbonara, Zupa pieczarkowa, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Kebab, Przepis z makaron z kurczak, Przepis z biala kielbasa pieczona, roztrzepane jajka, Zapiekanka po rzymsku, Zupa z soczewicy, Serowy dip do tacos, Przepis z pierś ze szpinakiem i serem, Sałatka z szynką z indyka, Sos pieczarkowy II, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, kuchnia polska śledzie, Zupa cebulowa, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Chłodnik z botwinki i młodego szpinaku, Przepis z mięso mielone w piekarniku, Wołowe steki ze smażoną cebulą, Przepis z co zrobic z piersi kurczaka na obiad, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Tortilla - VIDEO, Pieczone udka z boczkiem, Kotlety kowbojskie, dania z ziemniaków gotowanych, Sałatka z tuńczyka z ziemniakami, sos słodko kwaśny do kurczaka, Salsa, Zapiekanki, Przepis z roladki schabowe, Eklerki z bitą śmietaną i polewą, Przepis z naleśniki bez mleka -, Przepis z cytryny, Przepis z masa do w-z