Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa cytrynowa - składniki:

  • żółtka - 2 sztuki
  • pieprz biały
  • cukier

Zupa cytrynowa - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr.
  2. Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut.
  3. Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze.
  4. Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
  5. Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką.
  6. Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CYTRYNOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa cytrynowa
    1.Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr.
  • 2
    Zupa cytrynowa
    2.Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut.
  • 3
    Zupa cytrynowa
    3.Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze.
  • 4
    Zupa cytrynowa
    4.Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
  • 5
    Zupa cytrynowa
    5.Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką.
  • 6
    Zupa cytrynowa
    6.Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: