Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Kuba

Zupa czosnkowa - składniki:

  • ząbki czosku - 10 sztuk
  • ser topiony - 150 gramów
  • tarty ser żółty - 1 szklanka
  • grzanki - 2 szklanki

Zupa czosnkowa - Sposób przygotowania:

  1. Czosnek drobno siekamy i dusimy (lekko przesmażamy) w maśle kilka minut.
  2. Gotowy bulion doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy czosnek i pokrojony w kawałki ser topiony. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
  3. Przed nałożeniem dodajemy żółty ser tak by ten lekko się rozpuścił.
  4. Podajemy posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki z grzankami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA CZOSNKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Czosnek drobno siekamy i dusimy (lekko przesmażamy) w maśle kilka minut.

2

Gotowy bulion doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy czosnek i pokrojony w kawałki ser topiony. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.

3

Przed nałożeniem dodajemy żółty ser tak by ten lekko się rozpuścił.

4

Podajemy posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki z grzankami. Smacznego!

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: