Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa grzybowa z makaronem

Zupa grzybowa z makaronem

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Zupa grzybowa z makaronem - składniki:

  • grzyby leśne - 300 gramów
  • kasza manna - 0.5 szklanki
  • masło - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka

Zupa grzybowa z makaronem - Sposób przygotowania:

  1. Na patelni, na maśle szklimy cebulę. Do cebuli dodajemy oczyszczone, pokrojone w kawałki grzyby. Przesmażamy kilka minut.
  2. Cebulę i grzyby dodajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i kaszę. Gotujemy ok 20 min. Miksujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy do smaku.
  3. Podajemy z ugotowanym makaronem i natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GRZYBOWA Z MAKARONEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na patelni, na maśle szklimy cebulę. Do cebuli dodajemy oczyszczone, pokrojone w kawałki grzyby. Przesmażamy kilka minut.

2

Cebulę i grzyby dodajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i kaszę. Gotujemy ok 20 min. Miksujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy do smaku.

3

Podajemy z ugotowanym makaronem i natka pietruszki.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: