Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa grzybowa ze śmietaną

Zupa grzybowa ze śmietaną

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Zupa grzybowa ze śmietaną - składniki:

  • suszone grzyby - 100 gramów
  • rosół na włoszczyźnie - 1 litr
  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • mleko - 2 łyżki
  • jagody jałowca - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 3 ziarna
  • sól

Zupa grzybowa ze śmietaną - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.
  2. Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.
  3. Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.
  4. Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GRZYBOWA ZE ŚMIETANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby wypłucz i odcedź. Zalej letnią wodą, dodaj jałowiec i ziarenka pieprzu, odstaw na kilka godzin.

2

Namoczone grzyby ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Odcedź wywar przez gęste sito, wyjmij jałowiec i pieprz.

3

Połącz razem z bulionem z włoszczyzny Knorr i zagotuj. Dopraw do smaku i zaciągnij mąką z mlekiem.

4

Zagotuj i odstaw z ognia, połącz z roztrzepaną śmietaną.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Warzywa, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z kurczak z warzywami -, Lasagne drobiowa, Kebab w chlebie tostowym , Przepis z mięsa wieprzowego, Gyros, Schab z suszonymi jabłkami, Pstrąg, Dynia, Gulasz, Cynamonowe banany w cieście kokosowym, pieczone mięso wieprzowe, sola maśle, Sos marsala, ROLADA SZPINAKOWA, Obiad, Leczo, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Brokuły, pierś z kurczaka w folii z piekarnika, Przepis z kapusta mloda, Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym, Ryż cesarski, Przepis z biała surowa kiełbasa, Przepis z sałatka z makaronem spaghetti, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Przepis z sos curry do kurczaka, Bitki wołowe z cebulą i octem balsamicznym , Cukinia na parze w sosie toskańskim, na obiad z kurczaka, sałatka z pieczarkami i pomidorami, Śledź w occie, Gotowana kukurydza w kremowo maślanym sosie , inne sałatki, Zupa z wieprzowiny i krewetek, Sos beszamelowy , Zupa grochowa, sos serowo śmietanowy, Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej), Ryż, Przepis z rosol z kostki rosołowej, Zupa szczawiowa, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Zapiekanka Gyros , Kompot z owoców miękkich, sałatka ser szynka, Zupa cebulowa, Sałatka Nicejska, Schab, Przepis z marchew ugotowana, Sałatka z porów, knorr cebula smażona, Przepis z zapiekanka z makaronem pieczarkami i brokuły, Polędwiczka wieprzowa w liściach winogron, Przepis z kurczak po tajsku z kolendrą, Potrawka z kurczaka, Zupa pomidorowa, Polędwiczki wieprzowe, przyprawa do indyka knorr, Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą, Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Letnia sałatka z arbuzem i fetą