Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa gulaszowa - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • marchew - 2 sztuki
  • ziemniaki - 500 gramów
  • woda - 700 mililitrów
  • kminek - 1 szczypta

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój drobniutko, pozostałe warzywa pokrój w podobnej wielkości kostki 1 cm na 1 cm.
  2. Na oleju podsmaż słoninę, gdy tłuszcz się wytopi dodaj mięso. Smaż, aż sok z mięsa zupełnie odparuje.
  3. Dodaj cebulę i smaż, aż cebula zacznie brązowieć. Wsyp zupę Knorr smaż chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  4. Całość zalej 1 litrem wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj marchew i ziemniaki. Całość gotuj około 60 minut, aż mięso będzie miękkie. Zupę dopraw do smaku roztartym kminkiem, w razie potrzeby dodaj szczyptę ostrej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.Cebulę pokrój drobniutko, pozostałe warzywa pokrój w podobnej wielkości kostki 1 cm na 1 cm.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Na oleju podsmaż słoninę, gdy tłuszcz się wytopi dodaj mięso. Smaż, aż sok z mięsa zupełnie odparuje.
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Dodaj cebulę i smaż, aż cebula zacznie brązowieć. Wsyp zupę Knorr smaż chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Całość zalej 1 litrem wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj marchew i ziemniaki. Całość gotuj około 60 minut, aż mięso będzie miękkie. Zupę dopraw do smaku roztartym kminkiem, w razie potrzeby dodaj szczyptę ostrej papryki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA KNORR

    Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jajka w pomidorach, Przepis z kurczak z musztardą, zapiekanka z makaronem i serem plesniowym, Kosmiczne ślimaki, z ryba, makaron tagliatelle z kurczakiem, pieczarki faszerowane mięsem mielonym, zapiekanki z mięsa, Pizza farmerska, Naleśniki, Kalafior, kuchnia wrocławska, Kluski , Królewski tort, Kaczka, Szparagowy talerz, Zupa ogórkowa, Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka", Tortilla - VIDEO, Sałatka makaronowa z białą fasolą, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Dorsz po meksykańsku, Coleslaw z rodzynkami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zapiekanka brokulowa w sosie czosnkowym, Potrawy wigilijne, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z sos do to, Kurczak, rumsztyk wieprzowy, Leczo - VIDEO , Bigos - VIDEO, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, obiady ryby, danie ze schabu, Przepis z wędliny dojrzewające, bomba malinowa, Przepis z parówki na obiad, Bigos - VIDEO, Raita bananowa, surowy boczek gotowany, danie chińskie z ryżem -, Dynia, spaghetti ze szpinakiem, Golonka w piwie, Przepis z zrazy zawijane ze schabu, Obiad, Fasola ze śliwkami suszonymi, Sałatka z tuńczykiem, Zapiekany Pan Kartofel, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , ciasto na o, Kotlety, Sos ze świeżych malin i porzeczek, Mini szaszłyki z kurczaka z ogórkowym dipem, Krem z dyni z mlekiem kokosowym - VIDEO, Zapiekanka z ziemniakow, Schab, zapiekanki z piersi kurczaka, Naleśniki z pieczarkami, ciasto francuskie ze szpinakiem i feta, Gratin dauphinois, czyli zapiekanka po francusku, Zupa krem z dyni - VIDEO, Terrina rybna