Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa kapuściana z kapusty włoskiej

Zupa kapuściana z kapusty włoskiej

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa kapuściana z kapusty włoskiej - składniki:

  • oregano - 1 szczypta
  • papryka ostra - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • gorąca woda - 1 litr

Zupa kapuściana z kapusty włoskiej - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pokrój w kostkę o boku 1cm.
  2. W dużym garnku podsmaż na oliwie posiekaną cebulę i czosnek.
  3. Jak będą rumiane dodaj kapustę i całość smaż kilka minut.
  4. Teraz zalej warzywa gorącą wodą i dodaj kostki Knorr.
  5. Pomidory z puszki posiekaj i wraz z oregano oraz ostrą papryką dodaj do zupy. Gotuj ok. 20 minut i podawaj, najlepiej z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KAPUŚCIANA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa kapuściana z kapusty włoskiej
    1.Kapustę pokrój w kostkę o boku 1cm.
  • 2
    Zupa kapuściana z kapusty włoskiej
    2.W dużym garnku podsmaż na oliwie posiekaną cebulę i czosnek.
  • 3
    Zupa kapuściana z kapusty włoskiej
    3.Jak będą rumiane dodaj kapustę i całość smaż kilka minut.
  • 4
    Zupa kapuściana z kapusty włoskiej
    4.Teraz zalej warzywa gorącą wodą i dodaj kostki Knorr.
  • 5
    Zupa kapuściana z kapusty włoskiej
    5.Pomidory z puszki posiekaj i wraz z oregano oraz ostrą papryką dodaj do zupy. Gotuj ok. 20 minut i podawaj, najlepiej z pieczywem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: