Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa kapuśniak

Zupa kapuśniak

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa kapuśniak - składniki:

  • porcja rosołowa - 500 gramów
  • Bulionetka Domowa Drobiowa - 2 sztuki
  • wędzony boczek - 150 gramów
  • kiszona kapusta - 300 gramów
  • marchewki - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • pokrojone ziemniaki - 200 gramów
  • średniej wielkości cebula - 2 sztuki
  • roztarty kminek - 1 szczypta
  • majeranek - 1 łyżka
  • pieprz mielony
  • woda - 2 litry
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • masło - 50 gramów

Zupa kapuśniak - Sposób przygotowania:

  1. Z porcji rosołowej i bulionetek Knorr przygotuj wywar.
  2. Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewki i gotuj przez 15 minut.
  3. Dopraw zupę majerankiem, kminkiem oraz pieprzem do smaku.
  4. Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Całość duś około 10 minut na małym ogniu, po czym dodaj do zupy.
  5. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na maśle. Następnie dodaj mąkę i tak przygotowaną zasmażką zapraw zupę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KAPUŚNIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa kapuśniak
    1.Z porcji rosołowej i bulionetek Knorr przygotuj wywar.
  • 2
    Zupa kapuśniak
    2.Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewki i gotuj przez 15 minut.
  • 3
    Zupa kapuśniak
    3.Dopraw zupę majerankiem, kminkiem oraz pieprzem do smaku.
  • 4
    Zupa kapuśniak
    4.Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Całość duś około 10 minut na małym ogniu, po czym dodaj do zupy.
  • 5
    Zupa kapuśniak
    5.Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na maśle. Następnie dodaj mąkę i tak przygotowaną zasmażką zapraw zupę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kalafior, Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym, Przepis z obiad- pierś z kurczaka, Pasta włoska z wędzonego śledzia, Przepis z zapiekanka po z, Tartaletki z cukinią i czarnymi oliwkami, Placki owsiane z warzywami, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z łosoś sałatkowy, Pasztet, Przepis z salatka z warzyw, Zupa kalafiorowa, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z fasolka szparagowa żółta, gotowane, Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami, salatka z jablkami, marynata jogurtowa, Babka, Tortilla, Pierogi, Serowy, Przepis z co podac do smazonej ryby, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z poledwiczki wieprzowe stek, Gofry po włosku , Przepis z kurczak cukinia, Zupa jarzynowa, Sos słodko-kwaśny, Placki, Placki ziemniaczane, Przepis z pomidory z, Przepis z parówki w cieście z serem, Mayeritsa czyli wielkanocna zupa z jagnięciny, Papryka, Przepis z sos gulaszowy, knorr z patelni, Rosół, Pyszne lody czekoladowe w czekoladowej posypce, Śledź w pesto, Sos beszamelowy , Sałatka z brokułami i jajkiem, kuchnia chinska przepisy, Kotlety jęczmienne z majerankiem, Penne z kurczakiem i pieczarkami , Polędwiczki wieprzowe, Babka majonezowa, Pieczone ziemniaczki, Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami, Adzymka, Kasza, Przepis z przyprawa do zup w p, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Przepis z zupa brokułowa -, Zupa szczawiowa, sos serowy do szparagów, Lasagne drobiowa, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sos jabłkowy z winem, Lasagne, Pierożki z kaszą gryczaną, Sałatka Gyros, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO