Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa kapuśniak

Zupa kapuśniak

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa kapuśniak - składniki:

  • porcja rosołowa - 500 gramów
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 2 sztuki
  • wędzony boczek - 150 gramów
  • kiszona kapusta - 300 gramów
  • marchewki - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • pokrojone ziemniaki - 200 gramów
  • średniej wielkości cebula - 2 sztuki
  • roztarty kminek - 1 szczypta
  • majeranek - 1 łyżka
  • pieprz mielony
  • woda - 2 litry
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • masło - 50 gramów

Zupa kapuśniak - Sposób przygotowania:

  1. Z porcji rosołowej i bulionetek Knorr przygotuj wywar.
  2. Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewki i gotuj przez 15 minut.
  3. Dopraw zupę majerankiem, kminkiem oraz pieprzem do smaku.
  4. Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Całość duś około 10 minut na małym ogniu, po czym dodaj do zupy.
  5. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na maśle. Następnie dodaj mąkę i tak przygotowaną zasmażką zapraw zupę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KAPUŚNIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa kapuśniak
    1.Z porcji rosołowej i bulionetek Knorr przygotuj wywar.
  • 2
    Zupa kapuśniak
    2.Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewki i gotuj przez 15 minut.
  • 3
    Zupa kapuśniak
    3.Dopraw zupę majerankiem, kminkiem oraz pieprzem do smaku.
  • 4
    Zupa kapuśniak
    4.Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Całość duś około 10 minut na małym ogniu, po czym dodaj do zupy.
  • 5
    Zupa kapuśniak
    5.Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na maśle. Następnie dodaj mąkę i tak przygotowaną zasmażką zapraw zupę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DROBIOWA KNORR

    Bulionetka drobiowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mieso mielone ciasto francuskie, Wołowina po burgundzku, Pieczeń, Włoska sałatka z cieciorką, mleko mąka, Filet z pstrąga zapiekany z borowikami i szynką, poledwiczki wieprzowe z warzywami, kurczak smażony w oleju, Krem cytrynowy, szparagi zapiekane z serem, Spaghetti z tuńczykiem, Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką , Spaghetti , Placki po węgiersku, sałatka z serem francuskim, Dynia, Bigos domowy, Brukselka z kurczakiem, Indyk, Przepis z naleśniki z jajkami, Sałatka gyros z kurczaka, Tradycyjna kapusta z grochem, Naleśniki Bambino, „Potrójna” szkolna kanapka, brokuły z piekarnika, Tzatziki jogurtowe, Pączki błyskawiczne, Zapiekanka makaronowa, Duszony indyk z cebulą i papryką, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Pstrąg, Kaczka pieczona z jabłkami, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z mase do deseru, Śliwkowe gałuszki, Przepis z czas pieczenia, Karp w galarecie, Fabada, Makaron, kiszone ogórki, Dania z makaronem, Przepis z makaron z parówką, Zapiekane cykorie, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Kocia lasagne , szaszłyk kurczak, Sałatka gyros warstwowa, Sos beszamelowy , Zapiekanka makaronowa, Risotto, Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny, Cielęcina a la marengo, mięso mielone z indyka z ryzem, losos pieczony z serem, Placki, obiad dla, Schab w pięciu smakach, Przepis z sosy mieso, Paluszki z makiem, salatka me, Dressing cytrynowo-rozmarynowy z octem balsamicznym, Zupa cebulowa, Przepis z ryba salatka, Przepis z hiszpanskie