Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa kapuśniak

Zupa kapuśniak

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa kapuśniak - składniki:

  • porcja rosołowa - 500 gramów
  • Bulionetka Domowa Drobiowa - 2 sztuki
  • wędzony boczek - 150 gramów
  • kiszona kapusta - 300 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • pokrojone ziemniaki - 200 gramów
  • średniej wielkości cebula - 2 sztuki
  • roztarty kminek - 1 szczypta
  • majeranek - 1 łyżka
  • pieprz mielony
  • woda - 2 litry
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • masło - 50 gramów

Zupa kapuśniak - Sposób przygotowania:

  1. Z porcji rosołowej i Bulionetki Knorr przygotuj wywar.
  2. Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę, gotuj przez 15 minut.
  3. Dopraw zupę majerankiem, kminkiem oraz pieprzem do smaku.
  4. Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Całość duś około 10 minut na małym ogniu, po czym dodaj do zupy.
  5. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na maśle. Następnie dodaj mąkę i tak przygotowaną zasmażką zapraw zupę.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KAPUŚNIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa kapuśniak
    1.Z porcji rosołowej i Bulionetki Knorr przygotuj wywar.
  • 2
    Zupa kapuśniak
    2.Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę, gotuj przez 15 minut.
  • 3
    Zupa kapuśniak
    3.Dopraw zupę majerankiem, kminkiem oraz pieprzem do smaku.
  • 4
    Zupa kapuśniak
    4.Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Całość duś około 10 minut na małym ogniu, po czym dodaj do zupy.
  • 5
    Zupa kapuśniak
    5.Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na maśle. Następnie dodaj mąkę i tak przygotowaną zasmażką zapraw zupę.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. FASZEROWANY MOSTEK CIELĘCY.

    Na wielkanocnym stole pojawia się u nas także cielęcina a właściwie faszerowany mostek c...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Miłosny naleśnik, Sos grzybowy, do miesa, indyk na obiad, Żurek, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Schab w pięciu smakach, Atrakcyjne wstążki z owocami i szynką, smażenie mięsa do kebaba, Dipy, Tłusty czwartek, przepisy na pasztet, Kurczę ze świeżą papryką, Kotleciki z jajka i ziemniaków, Ziemniaki, śledzie w sosie koperkowo twarogowym, Ciasto z jabłkami, Chińskie sajgonki, Sosy, Deser z lodami "Grzybek", Przepis z rolada z sera żółtego, marynata do peklowania mięs, całe jajka, Roladki z indyka ze śliwkami , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Ogórek, Zupa cebulowa, sos śmietanowo ziołowy przepis, Sałatki, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Zupa pomidorowa, zapieKANKI Z PATELNI, Przepis z jak wędzić łososia, Kolorowe lukry do dekoracji, Duszona wieprzowina w pomidorach , Przepis z sola z kaparami, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Zupy, Przepis z tarta z porami, Ciasteczka w wędzonym kurczakiem i czosnkiem , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Wieprzowina na sposób azjatycki, Placki ziemniaczane, Deser z lodami "Biszkoptowa piramida", Potrawy wigilijne, Pierogi leniwe, Tort bezowy, Tarta gruszkowa, danie główne z kurczaka, Zupa pieczarkowa, Zawijane zrazy wołowe, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z kostka knorr zupa barszcz, pierś z kurczaka w wiórkach kokosowych, makaron ze śmietaną, Leczo z cukinii, Przepis z ciasto d, Pasta ze słonecznika, Barszcz, Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu, Ziołowe żeberka z grilla, Przepis z sos do ryby z smietana, Risotto z kurczakiem i warzywami