Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa krem z rukoli

Zupa krem z rukoli

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Zupa krem z rukoli - składniki:

  • 2 kostki rosołu z kury Knorr - 2 sztuki
  • sól, pieprz
  • 1 mini kostka przyprawowa Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • 4 łyżki śmietany 36%
  • 250 g umytej i osuszonej rukoli
  • 50 dag pieczarek obranych ze skórki i pokrojonych w plasterki
  • 75 dag porów (tylko białe części) umytych, oczyszczonych i pokrojonych w cienkie krążki
  • 4 szalotki pokrojone w piórka
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 4 łyżki oliwy
  • 400 g ziemniaków obranych, pokrojonych w kostkę i ugotowanych

Zupa krem z rukoli - Sposób przygotowania:

  1. Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.
  2. Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KREM Z RUKOLI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.

2

Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

z kurczaka, Dipy, Przepis z sos z prawdziwków, surówka do schabu, Przepis z łatwe sałatki warzywne, Placki, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Gyros, Gulasz, Ryż z warzywami i mięsem mielonym, Kalafior, Sos beszamelowy , Ryż w sosie słodko-kwaśnym, Przepis z obiad warzywny wegetariański, Sałatki, Przepis z przepisy na karkówkę, Salsa, mrożona zielona fasolka, Zupa pieczarkowa, Sola w pomarańczach, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przepis z kluski dla dzieci, ugotowani pl salatki, Delikatna pieczarkowa sałatka, Kotlet de volaille - VIDEO, Kluski , garnek pl ciasta, Przepis z bitki w sosie z grzybów leśnych, Schab w pięciu smakach, Zupa grzybowa, ciasto sh, Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą, Zapiekanka ziemniaczana z curry, Zupa Tom Yam Gong, Sałatka z mozzarellą, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Miodu, Polędwiczki w sosie grzybowym, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Delikatny schab, sałatka z sosem koperkowym, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Naleśniki, Warzywa duszone na sposób chiński, Przepis z schab w śmietanie, Frytki domowe z dipem, Śledzie w koperkowym sosie, Przepis z racuchy z ziemniaków, Przepis z lekka zupa, zapiekanki domowe, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Pieczony mus czekoladowy z lodami , Makaron, Tortilla, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z sos ku, Rolada ziemniaczana, Naleśniki z szynką i pieczarkami, Leczo, Pierogi z jagodami, czerwona fasola z puszki ryż, Sos z białego wina ze skórką cytrynową, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli