Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa krem z rukoli

Zupa krem z rukoli

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Zupa krem z rukoli - składniki:

  • 2 kostki rosołu z kury Knorr - 2 sztuki
  • sól, pieprz
  • 1 mini kostka przyprawowa Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • 4 łyżki śmietany 36%
  • 250 g umytej i osuszonej rukoli
  • 50 dag pieczarek obranych ze skórki i pokrojonych w plasterki
  • 75 dag porów (tylko białe części) umytych, oczyszczonych i pokrojonych w cienkie krążki
  • 4 szalotki pokrojone w piórka
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 4 łyżki oliwy
  • 400 g ziemniaków obranych, pokrojonych w kostkę i ugotowanych

Zupa krem z rukoli - Sposób przygotowania:

  1. Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.
  2. Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KREM Z RUKOLI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.

2

Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos słodki chili, Placek po węgiersku z borowikiem, Jajka w pomidorach, Karp, naleśniki bez mleka -, Przepis z salatka piersi z kurczaka, Przepis z nadziewane mięsa, Zupa pomidorowa na winie, Steki z indyka z mozzarellą, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, Kurczak, Zupa koperkowa, Cebula lub czosnek, Placki po węgiersku, Zupa pieczarkowa, Przepis z kuchnia polska śledzie, Rostbef w ziołach, Kalafior, konserwowy kalafior z papryka, jajek ugotowanych na twardo, pierogi ciasto, Przepis z szparagi biale, Pierś z kurczaka, Pomarańczowa galaretka z lodami i sosem czekoladowym, Krupnik, Przepis z mielone kotlety rybne, Potrawy wigilijne, Przepis z placki ziemniaczane przepis, Kapusta kiszona duszona, Rolada ziemniaczana, Parówki w cieście serowym, Zupa brokułowa, Kurczak a’la capresse , Przepis z jajka bez jajek, Bitki wołowe w winie , Szarlotka Tarte-Tatin z lodami, Carbonara, Przepis z Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Sałatka Cezar - VIDEO, Elegancki sos z wędzonego sera, steki pieczone, Placki ziemniaczane, Leczo z cukinii, Schab w pięciu smakach, Serca w sosie curry, Kapusta z grochem, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Pikantne sakiewki, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, Dania z ryżem, Szynka duszona w sosie pomidorowo-pieczarkowym, Kremowy makaron z krewetkami i limonką , Spaghetti a la carbonara, Przepis z rolada wieprzowa, świeży szpinak sałatka, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Zupa gulaszowa, Pasta z kurczakiem i śmietanowym sosem , z fetą, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z sałatka z kurczakiem i serem plesniowym, Zupa pomidorowa, smazony ryż z owocami morza, Śledzie