Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa krem z selera

Zupa krem z selera

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa krem z selera - składniki:

  • porcja rosołowa - 1 kilogram
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • duża marchewka - 1 sztuka
  • duża pietruszka - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • średni seler - 1 sztuka
  • duże ziemniaki - 2 sztuki
  • ziele angielskie
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • biały pieprz - 4 ziarna
  • woda - 2 litry
  • śmietana

Zupa krem z selera - Sposób przygotowania:

  1. Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół.
  2. Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka.
  3. Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
  4. Dopraw zupę kostką Rosołu z kury Knorr, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KREM Z SELERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa krem z selera
    1.Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół.
  • 2
    Zupa krem z selera
    2.Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka.
  • 3
    Zupa krem z selera
    3.Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
  • 4
    Zupa krem z selera
    4.Dopraw zupę kostką Rosołu z kury Knorr, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: