Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa „Meksykańska”

Zupa „Meksykańska”

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Zupa „Meksykańska” - składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 0.5 kilograma
  • kostka rosołowa wołowa - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • puszka pomidorów konserwowych - 1 sztuka
  • puszka czerwonej fasolki - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • czosnek granulowany - 1 gram
  • pieprz

Zupa „Meksykańska” - Sposób przygotowania:

  1. Umytą paprykę chilli i czerwoną paprykę najpierw pokroić w drobną kostkę.
  2. Następnie przygotować 1 litr wody w garnku i wstawić na gaz tak, by się nieco podgrzała. W międzyczasie dorzucić kostkę rosołową. Po rozpuszczeniu kostki rosołowej do wody wrzucić oba rodzaje papryki. Poczekać do momentu zagotowania.
  3. Kiedy już woda z paprykami się zagotuje, dodać do całości puszkę pomidorów. Potem dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki i na końcu fasolkę, również odsączoną.
  4. W międzyczasie należy posiekać cebulkę w drobna kostkę. Następnie podsmażyć ja na patelni tak, by się delikatnie zarumieniła, po czym dodać do niej mięso mielone, sól i pieprz. Wszystko podsmażyć i dodać do zupy.
  5. Całość gotować na małym ogniu i dodać sambal oelek. Na koniec do smaku można dodać jeszcze czosnek granulowany oraz doprawić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA „MEKSYKAŃSKA” - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umytą paprykę chilli i czerwoną paprykę najpierw pokroić w drobną kostkę.

2

Następnie przygotować 1 litr wody w garnku i wstawić na gaz tak, by się nieco podgrzała. W międzyczasie dorzucić kostkę rosołową. Po rozpuszczeniu kostki rosołowej do wody wrzucić oba rodzaje papryki. Poczekać do momentu zagotowania.

3

Kiedy już woda z paprykami się zagotuje, dodać do całości puszkę pomidorów. Potem dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki i na końcu fasolkę, również odsączoną.

4

W międzyczasie należy posiekać cebulkę w drobna kostkę. Następnie podsmażyć ja na patelni tak, by się delikatnie zarumieniła, po czym dodać do niej mięso mielone, sól i pieprz. Wszystko podsmażyć i dodać do zupy.

5

Całość gotować na małym ogniu i dodać sambal oelek. Na koniec do smaku można dodać jeszcze czosnek granulowany oraz doprawić według uznania.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szybkie ciasto z truskawkami, Kebab, krem z g, krupnik zup, Przepis z roztrzepane jajka, Przepis z sosy do łososia, szpinak w sosie śmietanowym, Sos beszamelowy , Mix makaronowy zapiekany z warzywami , Kosmiczne ślimaki, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kosmiczne ślimaki, Musaka, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Ryba, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Gorące rynki ., przepisy na lososia pieczonego w piekarniku, kurczak z owocami, Bigos domowy, Leczo, Przepis z mięso mielone gulasz, Przepis z ptysiowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Makaron, Kapusta z grochem, Parówki w cieście naleśnikowym, jajka faszerowane rybą wędzoną, Ziemniaki z serem, Kolorowa sałatka z makaronu i wędlin, Kalafior, Sałatka z brokułami i jajkiem, Gyros z kurczakiem, Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków, mielone ze schabu, Przepis z knorr bolognese, Barszcz biały, Przepis z smażony filet, Salsa, pasztet z jajek, cebula biała, Borowiki w galarecie, Barszcz, salsa sos, Przepis z sok z winogron, Krem z sera twarogowego, Pierogi, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, Tuńczyk w liściach herbaty z sosem cytrynowym, Neapolitańska, Przepis z mieso mielone pieczone, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z ziemniaki y jajka, Tacos z rybą, Zapiekanki, Ryba po grecku, salatki bez majonezu, Ryba z curry po indyjsku, Surówka z pora z marchewką i jabłkiem , Razowe naleśniki z grilla ze szparagami, Jajka faszerowane i smażone, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem