Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Zupa meksykańska - składniki:

  • mięso mielone - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • majeranek - 2 łyżki
  • mały koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • soja w puszce - 1 opakowanie
  • kukurydza konserwowa - 1 opakowanie
  • fasola czerwona w puszce - 1 opakowanie
  • oliwa - 2 łyżki

Zupa meksykańska - Sposób przygotowania:

  1. Mięso usmaż z cebulą.
  2. Przełóż do garnka, zalej litrem wody, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i gotuj około 30 minut.
  3. Kolejno dodaj soję, fasolę, kukurydzę i majeranek i dolej wodę, by wszystkie składniki były przykryte. Gotuj jeszcze 15 minut.
  4. Na koniec dopraw czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem oraz dodaj koncentrat pomidorowy.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA MEKSYKAŃSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso usmaż z cebulą.

2

Przełóż do garnka, zalej litrem wody, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i gotuj około 30 minut.

3

Kolejno dodaj soję, fasolę, kukurydzę i majeranek i dolej wodę, by wszystkie składniki były przykryte. Gotuj jeszcze 15 minut.

4

Na koniec dopraw czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem oraz dodaj koncentrat pomidorowy.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryż - obiad, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z filet z kurczaka, Przepis z zupa grochowa z ziemniakami, Bigos, Faszerowana cukinia , Risotto, Placuszki z jabłkiem i bananem, czerwona fasola sałatka, Przepis z tortilla z mięsem mielonym, Sos czosnkowy I, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Ogórek, Przepis z zapiekanka z ryżem i warzywami, pasta z tuńczyka do chleba, majonez Knorr, Potrawka z kurczaka, Bigos domowy, Tortilla, Karp w galarecie, Tłusty czwartek, obiad ciasto francuskie, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, sałatka z makaronem kokardki, Tartinki z awokado i wędzonym łososiem , Placki ziemniaczane, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z sos czosnek, Ryba, Makrela w sosie owocowym, Przepis z szaszłyki z warzyw, Ryba po grecku, Przepis z piersi z kurczaka z kuskusem, Przepis z sos makaron, Ślimaki z łososia, Sałatka z tortellini, sos do pulpetow, Leczo, Kotlety ryżowo – marchewkowe, Przepis z ogórki sa, Zupa kokosowo-bananowa, Kanapka z grillowaną wołowiną , Sos diabelski, Tagine z kurczakiem i warzywami, Penne ze szpinakiem, serem pleśniowym i czosnkiem, Przepis z Seler, Pstrąg, Przepis z sosy do ziemniakow z warzywami, Sałatka grecka, Przepis z zdrowy obiad przepisy, sos smietanowy ze szpinakiem, Zawijaski z wieprzowiny nadziewane selerem i szałwią, Sałatka z soczewicy , Pierożki samosy, Kotlet de volaille - VIDEO, Zapiekanka po rzymsku, Gołąbki, Zapiekanka z ziemniakow, Warzywne curry z ryżem, tortilla po meksykańsku, Zupa pieczarkowa, Sałatka z tuńczykiem, Szpinak w sosie ostrygowym, Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową