Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa pomidorowa - składniki:

  • porcja rosołowa - 0.5 kilograma
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 0.25 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • przecier pomidorowy 30% - 1 sztuka
  • śmietana 22% - 0.5 szklanki
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka

Zupa pomidorowa - Sposób przygotowania:

  1. Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  2. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
  3. Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA POMIDOROWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

2

Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.

3

Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatka z kurczakiem i imbirem, Serowe pieczywo, Ryż, pierś z kurczaka w bułce tartej, Chleb serowy, sałatki z łososiem, piersi z kurczaka z jo, Morele w sosie z wina, Gołąbki zapiekane, Sałatki z makaronem, Dania z ryżem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Koreczki owocowe , Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Pieczony klops, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z pierś z kurczaka w jajku i mące, Warzywne curry z ryżem, Ryba po grecku, Risotto, Kasza, Kremowy gulasz po francusku, Przepis z pierś z kurczaka duszona w marchwi, Pizza z grzybami i parmezanem, Pieczeń, Zupa pieczarkowa, Żeberka - VIDEO, Przepis z sos-do-makaronu, Placki po węgiersku z kurczakiem, Kebab w kajzerce, Przepis z Wino z kurczaka, desery czekolada, Rosół, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, ryż z sosem curry, Przepis z piers z kurczaka suszone pomidory, Leczo, Polędwiczki, Gulasz węgierski z fasolką szparagową , Przepis z marchew ugotowana, Przepis z Sałatka ma, Przepis z zapiekanki z piekarnika makaron, Placki po węgiersku, Placek po zbójnicku wersja 1, Budyń z galaretką, Przepis z mieso z jajkiem, Przepis z sera żó, Kajmakowy mazurek, Sos pomidorowy na ostro, Przepis z kotlety z jajek gotowanych, Zapiekanka po rzymsku, Lazania z kapustą i borowikami, Chrupki z serkiem , Przystawki, smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka, Przepis z Mieso wolowe pieczone, Zupa Harira z ciecierzycą, Placki ziemniaczane, Maślany indyk z pietruszką , Kurcazk w cieście, Kanapka hawajska , Spaghetti z tuńczykiem