Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa pomidorowa - składniki:

  • porcja rosołowa - 0.5 kilograma
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 0.25 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • przecier pomidorowy 30% - 1 sztuka
  • śmietana 22% - 0.5 szklanki
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka

Zupa pomidorowa - Sposób przygotowania:

  1. Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  2. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
  3. Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA POMIDOROWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

2

Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.

3

Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Risotto z kurczakiem i warzywami, Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą , Przystawki, Warzywa, Przepis z obiad na szybko z ryżu, Zupa ogórkowa, Kurpiowskie pierogi z nadzieniem z soczewicy, Masło cytrynowe, Przepis z marynata do filety kurczaka z grilla, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zapiekanka z pieczarkami, Złociste skrzydełka z sezamem , Przepis z jajko szynka, Kocia lasagne , Łosoś, Burritos z fasolą, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Przepis z kolorowa za, Zupa szczawiowa, Leczo - VIDEO , Chleb serowy, Kapusta z grzybami, Galaretkowe witrażyki, Soczysty kurczak z ziołami, zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z woda z cytryną, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z przystawki na grilla, Placki ziemniaczane, Jajka, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Przepis z sałatka szefa kuchni knorr, obiad z spagetti, Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim, Pierś z kurczaka, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Przepis z kaczka w sosie słodko kwaśnym, ryż v, Serowy placek, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, sos z serków topionych na zapiekanki, Kurczak, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Przepis z MAKARON ZAPIEKANY PO WŁOSKU, zwykły sos, Pyszny chlebek bananowy, Przepis z sosy do omleta, Naleśniki z jagodami i śmietaną, Zupa brokułowa, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, masy do ciast, Sałatka gyros warstwowa, Zrazy z dzika po chłopsku, Sałatka Nicejska, Przepis z ryba po kaszubsku, Parówki w cieście francuskim, Przepis z puszki czerwonej fasoli, Potrawy wielkanocne, Zupa pomidorowa, Placki, Sałatka kremowa z tuńczykiem i makaronem , Kapusta z grochem, schab bez kości