Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa pomidorowa - składniki:

  • porcja rosołowa - 0.5 kilograma
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 0.25 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • przecier pomidorowy 30% - 1 sztuka
  • śmietana 22% - 0.5 szklanki
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka

Zupa pomidorowa - Sposób przygotowania:

  1. Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  2. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
  3. Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA POMIDOROWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

2

Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.

3

Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

desery ciasto, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Ognista karkówka z grilla , Zupa cebulowa, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , bezmięsne z ziemniakami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, posiekanej natki, Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami, Sałatka z cytrusami, Warzywne curry z ryżem, Kołduny litewskie w rosole, Sałata dębowa z białą kiełbasą , fasola czerwona z puszki, Żurek, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Roladki z kurczaka z szynką i serem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Żeberka - VIDEO, Seler, Przepis z filet kurczaka, Makaron ze szpinakiem i kiełbasą, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, na placki, mieso na wielkanocny obiad, Polenta z pesto, Cietrzewie, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Neapolitańska, Przystawki, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Łosoś, sos sojowy przepis, gotowanie okrasa pl, Tagliatelle zapiekane z łososiem w sosie ziołowo-musztardowym, Pasztet warzywno - sojowy, z grilla elektrycznego ziemniaki, Kapusta z grochem, kurczak w pięciu smakach przepis, Kanapki śniadaniowe z orzechami , Sałatki z kurczakiem, Zupa cebulowa, Dania z ryżem, Soczewica - puree, Zupy, Tortilla, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Zupa jarzynowa, Przepis z zupa z papryka, Tabouleh, Jesienna sałatka z groszkiem, zupa z kapusty białej -, Kluski , Rolada ziemniaczana, Bananowy jogurt, Gulasz, Łosoś po japońsku z wasabi , sos knorra, Kaczka, kotlety mielone przepisy, na potraw, gruba, naleśniki bez mleka -