Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa pomidorowa - składniki:

  • porcja rosołowa - 0.5 kilograma
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 0.25 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • przecier pomidorowy 30% - 1 sztuka
  • śmietana 22% - 0.5 szklanki
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka

Zupa pomidorowa - Sposób przygotowania:

  1. Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  2. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
  3. Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA POMIDOROWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

2

Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.

3

Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sajgonki z makaronem ryżowym, Parówki w cieście serowym, Przystawki, Grecki przysmak, Kawa z wiśniami i lodami Czekoladowa Wiśnia Carte d'Or, Kosmiczne ślimaki, Bekon z ziemniakami, wykwintny obiad, omlet na patelnie, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sos beszamelowy , Barszcz, Sałatka z porów, Dania z makaronem, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, Curry z kurzych wątróbek, zapiekanka z dyni, zapiekanka z tartych ziemniaków, zupa z pomidorów, Babka majonezowa, Placki owsiane z warzywami, Przepis z ze schabu, pieczen ze schabu, Steki z karkówki I, Pieczeń, Ciasto z kaszanką, Ryż smażony z warzywami, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, ziemniaki pieczone z mięsem, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka z ravioli, sosy winegret, Kebab, Ryż, Sałatka z ryżu i krewetek, Królik duszony w czerwonym winie, Ciasto kominkowe, Przepis z pieczarek, dodatki do obiadu, Zupy, Neapolitańska, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Przepis z zapiekanka bezmięsna, zapiekanka w piekarniku z pieczarkami, Kurczak, bomba malinowa, Tzatziki, Carbonara, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Walentynkowe fondue serowe, Kurczak po seczuańsku, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z salatka z szynka i makaronem, Przepis z makarony z ziolami, Kociołek domowy, Zupa pieczarkowa, zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Udka, na miodzie, Sałatki, Placki, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z kruche