Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa pomidorowa - składniki:

  • porcja rosołowa - 0.5 kilograma
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 0.25 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • przecier pomidorowy 30% - 1 sztuka
  • śmietana 22% - 0.5 szklanki
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka

Zupa pomidorowa - Sposób przygotowania:

  1. Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  2. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
  3. Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA POMIDOROWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

2

Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.

3

Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chińskie sakiewki - VIDEO, Nadzienie z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Łosoś, meksykańskie placki, Przepis z mięso wieprzowe z sosem, czosnkowy sos, Wiosenne kanapki z twarożkiem, Chrupiące kawałki kurczaka , Przepis z makaron z kurczakiem ze szpinakiem i śmietaną, Przepis z knorr ryby, Majonez, Zupa krem, Krewetki tempura, Brazylijska sałatka ziemniaczana, Ryba po grecku, Płocie zapiekane, Przystawki, Przepis z sos śmietanowo -ziołowy, Ciasto na pizze, Polędwiczki w migdałach, Przepis z przepisy z opakowań, Bigos domowy, fix schab a la strogonoff, Włoska sałatka z ziemniakami i zieloną fasolką, fajne przepisy, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Dip czosnkowy do mięs, pieczony filet z ryby, plastry schabu, obiad wegetariański, Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa krem z dyni - VIDEO, Rama, Zupa cebulowa, Truskawkowa lodowa fontanna, Lekka zupa pomidorowa, Imprezowe kanapki z krewetkami, Warzywa z dipem , ugotowani danie główne piers z kurczaka, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka, smażony ma, Pulpeciki w sosie pietruszkowym, Zupa-krem z zielonego groszku, Żurek, Przepis z sałatka z kapustą pekińską i pomarańczami, Zapiekanka z różnego rodzaju wędlin, salatki z kurczaka, Zupa cebulowa, Potrawy wielkanocne, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, Dania z makaronem, Przepis z z czym podawać wołowinę, Zrazy z indyka z kaszą jaglaną, grzybami i tymiankiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Rosół, Placki ziemniaczane, Przepis z sałatka makaron pomidory, Sałatka grecka, Zapiekanka Ziemniaczana z łososiem wędzonym, Sos włoski do spaghetti, Tłusty czwartek, Przepis z schab z ziemniakami