Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa szpinakowa - składniki:

  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki
  • gałka muszkatołowa
  • masło

Zupa szpinakowa - Sposób przygotowania:

  1. Szpinak rozmroź. Po rozmrożeniu odsącz z nadmiaru wody.
  2. Podsmaż na maśle i oprósz mąką. Zasmaż. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  3. Z wody i kostek Knorr przygotuj wywar.
  4. Dodaj szpinak i gałkę muszkatołową do wywaru energicznie mieszając trzepaczką i gotuj 10 minut.
  5. Dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Podawaj z jajami na twardo pokrojonymi w ćwiartki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA SZPINAKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa szpinakowa
    1.Szpinak rozmroź. Po rozmrożeniu odsącz z nadmiaru wody.
  • 2
    Zupa szpinakowa
    2.Podsmaż na maśle i oprósz mąką. Zasmaż. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 3
    Zupa szpinakowa
    3.Z wody i kostek Knorr przygotuj wywar.
  • 4
    Zupa szpinakowa
    4.Dodaj szpinak i gałkę muszkatołową do wywaru energicznie mieszając trzepaczką i gotuj 10 minut.
  • 5
    Zupa szpinakowa
    5.Dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Podawaj z jajami na twardo pokrojonymi w ćwiartki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z smażony banan, najlepsze mięso na szaszłyki, Przepis z marynata piers, Dipy, Placki po węgiersku, Zupa kalafiorowa, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Sos beszamelowy , Żeberka, Wiejska sałatka z fetą Horiatiki, Mintaj zapiekany z ziemniakami, Zawijaski z łososiem, Pierś kurczaka z orzechami włoskimi, Banany z szynką, nowe zupy knorr, Delikatny mus z pstrąga, Zupa tajska z kurczakiem, Śledź w kożuchu, Zapiekana Shoarma z wieprzowiny z chilli i serem, Zapiekane parówki , Sałatka z kapusty pekińskiej , gulasz z fix, Camembert w bulionowej panierce, słoik, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Zupy, Przepis z stek poledwica wolowa, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Kuchnia polska mięso, Tłusty czwartek, mięso mielone w cieście francuskim, Zapiekane parówki , Przepis z pierś z kurczaka marynowana, obiad dieta, Sos potrawkowy, Zapiekanka z kalafiorem i mięsem mielonym, Salsa, Pieczeń, Kulki z ziarnami kakaowca, Barszcz, Przepis z makaron ryzowy salatka, Schab, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka grecka z fetą, makarony muszle, sałatka z prażonym słonecznikiem, Polenta z pesto, Puchero czyli garnek z mięsem, Sakiewki faszerowane boczkiem , pieczoną szynka i warzywami, spaghetti carbonara zapiekanka, Łosoś, Przepis z kukurydza kurczak, Przepis z drobny, Brokuły, Pierogi z jagodami, Przepis z makaron sos napoli, salatka knorr, Potrawy wielkanocne, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z kotlet w jajku, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Spaghetti a la carbonara