Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa Tajska

Zupa Tajska

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: Wokalista

Zupa Tajska - składniki:

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • zielona część pora - 1 sztuka
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa zielona - 200 gramów
  • kalmary krążki mrożone - 100 gramów

Zupa Tajska - Sposób przygotowania:

  1. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.
  2. Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA TAJSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.

2

Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

  • 3
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz z polędwicy, Grillowane steki z indyka z pieczarkami, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese, zupa pomidorowa z makaronem, Pstrąg z porami w śmietanie, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Przepis z kurczak r, Włoska zapiekanka, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Pulpety z sosem pieczarkowym, Przepis z duża cebula, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, knorr z czosnkiem, ryba smażona z warzywami, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Przepis z ser ze szpinakiem, Potrawy wigilijne, Zupa krem, Grillowany kurczak w curry , Golonka, Ryba po grecku, Przekąski, Sałatka z cytrusami, piers patelnia, Papryka, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Sosy, Kutia, Carbonara, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Krupnik, ciasto latwe, mielony z cebula, Łosoś w śródziemnomorskim stylu , Pasta z koperkiem, Sos majonezowy z kaparami, ser szynka, Przepis z Gulasz wołowy po węgiersku -, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Cykoria nadziewana delikatnym łososiowym farszem, ryba z piekarnika, Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Przepis z kapusta kiszona gotowana, Schab w pięciu smakach, Sałatka Cezar z sałatą lodową i boczkiem , Chrupiące kanapki z łososiem , zapiekanka z miesem, Polewka starorosyjska, ciasta francuskie, Salsa, obiad drób, Sałatka Gyros, Przystawki, Kotlety, Przepis z zapiekanka z brokułami i kurczakiem, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Panierowny brie, Kebab z grilla , Zapiekanki, Makaronowe placki z bananem , Risotto z kurczakiem i warzywami