Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa Tajska

Zupa Tajska

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: Wokalista

Zupa Tajska - składniki:

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • zielona część pora - 1 sztuka
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa zielona - 200 gramów
  • kalmary krążki mrożone - 100 gramów

Zupa Tajska - Sposób przygotowania:

  1. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.
  2. Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA TAJSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.

2

Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

  • 3
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba po grecku, Sałatka z tuńczykiem, Kapusta z grochem, Dorsz zapiekany z kukurydzą, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, żeberka pieczone -, Burrito z baraniną i czosnkiem , Wigilijna czarna kapusta ., Pierogi, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, sos do mielonych, Spaghetti Bolognese, Wieprzowina stir fried, Przepis z krewetki mrożone, Sałatka Cezar - VIDEO, pieczony filet z kurczaka, papryka mieso mielone, Przepis z obiad piersi kurczaka z ryżem -, Sałatka z brokułami i jajkiem, Dipy, Przepis z oliwa z czosnkiem, Gulasz góralski z kiszoną kapustą, Zupa pomidorowa, Przepis z sałatka z kaszą kuskus, Gdański gulasz cielęcy , Sałatka meksykańska z kurczakiem, Makaron z sosem śmietanowym, mięso wieprzowe, zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, kotlet j, Sos pieczarkowy z kurkami, Warzywa z grzybami po tajsku, Pieczona baranina z sosem miętowym, Gołąbki, Łosoś limonkowo-czosnkowy, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Spaghetti Bolognese, Papka jabłkowa, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Obiad, Peklowana szynka z sosem grzybowo-żurawinowym , Spaghetti , Zupa drobiowa z melonem, Tortilla - VIDEO, SALATKI Z MAJONEZEM, Kwas z kluskami, Przepisy świąteczne, Sałatki z makaronem, Leczo, Zapiekanka z ziemniakow, Ciasto na pierogi, kluski łyżką kładzione, Cebule faszerowane , Lody czekoladowe podawane na wafelku "Czołg", obiad knorr, Pasztet z zająca, Sos beszamelowy , Ryba po singapursku, kostka knorr sos