Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa wielkanocna z chrzanem

Zupa wielkanocna z chrzanem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 5 osób łatwe Autor: Ewa Sidor

Zupa wielkanocna z chrzanem - składniki:

  • kiełbasa - 30 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • marchewka - 1 sztuka
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • majeranek - 2 łyżeczki

Zupa wielkanocna z chrzanem - Sposób przygotowania:

  1. W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .
  2. Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy
  3. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA WIELKANOCNA Z CHRZANEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .

2

Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy

3

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

baklazan faszerowany serem, Sos włoski do spaghetti, Przepis z makarony chinski, Babka, Przepis z Marynata rozmaryn, Marynowana sałatka z grillowanej cukinii i bakłażana, Przepis z sos z kurczakiem do makaronu, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Potrawka z kurczaka, Sos czosnkowy , Barszcz czysty II, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Gołąbki, Zupa z selera naciowego, Przepis z kurczak w curry z ryżem, Pierogi z jagodami, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z kluski z maki i jajka, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Pomidorowe spaghetti, Kalmary w cieście, Pieczone jabłka z bezą, Mix sałat z brokułem i awokado, Malinowy deser, Placuszki z cukinii, Kaczka, Cannelloni z porem i radicchio pod orzechową skorupką, Przepis z szaszlyki wolowe, kurczak w piecu, Babka, mieso sos, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zapiekanki, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, pierś w pomidorach, Przepis z SLOIK, Barszcz biały, Surówka z kapusty pekińskiej, Schab, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym, Polędwiczki, kurczak z pietruszka, zeberka w coli, Kurczak w cieście z sałatką, Sałatki z kurczakiem, Klafuti czyli francuskie clafoutis, Soczysty indyk na ostro , Jabłka pieczone, desery z jabłek, krewetki tygrysie przepis, Żeberka, na drób, dżem z winogron ciemnych, Placki owsiane z warzywami, Salsa, Krem brokułowy, Zupa jarzynowa, Schab z pieczarkami, Obiad, sos do pieczonej karkówki, Ciasto półkruche, Przepis z sałatka z sosem greckim, zimne desery