Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa wielkanocna z chrzanem

Zupa wielkanocna z chrzanem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 5 osób łatwe Autor: Ewa Sidor

Zupa wielkanocna z chrzanem - składniki:

  • kiełbasa - 30 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • marchewka - 1 sztuka
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • majeranek - 2 łyżeczki

Zupa wielkanocna z chrzanem - Sposób przygotowania:

  1. W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .
  2. Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy
  3. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA WIELKANOCNA Z CHRZANEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .

2

Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy

3

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: