Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z boczniaków

Zupa z boczniaków

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa z boczniaków - składniki:

  • wino - 0.5 szklanki
  • masło
  • natka pietruszki (posiekana)
  • pieprz
  • curry
  • gałka muszkatołowa
  • woda w miarę potrzeb

Zupa z boczniaków - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  2. Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  3. Następnie zalej wywarem z 1,5 litra wody oraz kostki rosołowej Bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  4. Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  5. Rozprowadź Zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BOCZNIAKÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa z boczniaków
    1.Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  • 2
    Zupa z boczniaków
    2.Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  • 3
    Zupa z boczniaków
    3.Następnie zalej wywarem z 1,5 litra wody oraz kostki rosołowej Bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  • 4
    Zupa z boczniaków
    4.Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  • 5
    Zupa z boczniaków
    5.Rozprowadź Zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZUPA GRZYBOWA KNORR

    Zupa grzybowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

makaron i sos, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z kurczak latwy, Smażone jajko, Sos serowy z beszamelu, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, ser w ziolach, Indyk, obiad z fileta z kurczaka, Przepis z sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Jajka, Sałatka bułgarska, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, gołąbki bez mięsa, Zupa szczawiowa, Przepis z zupy kremowe, Spaghetti z tuńczykiem, Warzywa, Zapiekanka makaronowa, Zawijańce, Gulasz po polsku , Tłusty czwartek, fix spaghetti knorr, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kotlet de volaille - VIDEO, Szpinak zapiekany z beszamelem, biala, Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, Rolada ziemniaczana, Krupnik, Rolada ziemniaczana, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, Dip z rodzynkami, Obiad, Tortilla - VIDEO, filety z dorsza, cukinia zawijana, pieczony kurczak w warzywach, Grillowane brzoskwinie z lodami tiramisu, Lody truskawkowe z czekoladą i malinami, pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, Zupa-krem z selerów, Ryż brazylijski, Faszerowane bakłażany zapiekane z beszamelem, Sos marsala, kremy, Brazylijska sałatka ziemniaczana, Sałatka muchomorki z niespodzianką, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , smażona dynia, co z ryżu, Placki z twarogiem, Potrawy wielkanocne, Pikantna przystawka z żołądków, Aromatyczne udka z jabłkiem i cukinią, salatki na grill, Przepis z obiad jednogarnkowe, Karp w galarecie, Zrazy warmińskie, Feta saganaki, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Kaczka, Gulasz, Karkówka