Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z boczniaków

Zupa z boczniaków

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa z boczniaków - składniki:

  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • masło
  • natka pietruszki (posiekana)
  • pieprz
  • curry
  • gałka muszkatołowa

Zupa z boczniaków - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  2. Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  3. Następnie zalej wywarem z 1,5 l wody oraz kostki rosołowej bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  4. Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  5. Rozprowadź zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BOCZNIAKÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa z boczniaków
    1.Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  • 2
    Zupa z boczniaków
    2.Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  • 3
    Zupa z boczniaków
    3.Następnie zalej wywarem z 1,5 l wody oraz kostki rosołowej bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  • 4
    Zupa z boczniaków
    4.Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  • 5
    Zupa z boczniaków
    5.Rozprowadź zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZUPA GRZYBOWA KNORR

    Zupa grzybowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

marynaty do mi, Przepis z piersi kurczaka w warzywach, Aromatyczna kawa ze śmietanką i brandy, Gyros z kurczakiem, Faszerowana cukinia , Sałatka selerowa z jajkami, Zupa pomidorowa, żurawina do mięsa, Zupy, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z nalesniki z cukinia, Przepis z Smażone jajko, Wyśmienite grzyby w cieście francuskim, Śledzie, Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym, gotowana kapusta kiszona, Francuskie tosty serowe , Przepis z sałatka z mozzarella, Zupa krem, Przepis z RY Z PIERSI, Dania z makaronem, Przepis z makaron w pomidorach, Kluski , Lasagne drobiowa, Przepis z na obiad makarony, Przepis z sałatka awokado, sos do pieczeni knorr, Łosoś po japońsku z wasabi , Sos miętowy, Lekki sos czosnkowy, skrzydelka z grilla, Bolońskie niespodzianki, Smaczny sernik, Sałatka z rukoli z truskawkami i szynką dojrzewającą , ziołowy, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Przepis z mieso mielone z serem feta, Przepis z makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Szybki sos chrzanowy, Grillowany kurczak w curry , Meksykańskie placki burritos, Gnocci z szałwią i czosnkiem , Przepis z makaron z, dania z miesa gotowanego, Szybki obiad, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z sos slodko-kwasny, Zapiekanki, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Sos beszamelowy , Karp, Pasztet litewski, Ciasto z truskawkami, Ryba po grecku, Sos beszamelowy , Zawijane kanapki na każdą imprezę, Warzywa, łosoś w śmietanie z koperkiem, Gulasz z łopatki, bardzo lekki , Cannelloni z tuńczykiem, Jajka, Pierogi z kapustą i grzybami