Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z boczniaków

Zupa z boczniaków

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa z boczniaków - składniki:

  • wino - 0.5 szklanki
  • masło
  • natka pietruszki (posiekana)
  • pieprz
  • curry
  • gałka muszkatołowa
  • woda w miarę potrzeb

Zupa z boczniaków - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  2. Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  3. Następnie zalej wywarem z 1,5 litra wody oraz kostki rosołowej Bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  4. Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  5. Rozprowadź Zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BOCZNIAKÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa z boczniaków
    1.Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  • 2
    Zupa z boczniaków
    2.Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  • 3
    Zupa z boczniaków
    3.Następnie zalej wywarem z 1,5 litra wody oraz kostki rosołowej Bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  • 4
    Zupa z boczniaków
    4.Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  • 5
    Zupa z boczniaków
    5.Rozprowadź Zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZUPA GRZYBOWA KNORR

    Zupa grzybowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAKI Z DALEKICH CHIN. PRZYPRAWA PIĘCIU SMAKÓW.

    Przez ostatnich kilkanaście lat bardzo popularna zrobiła się kuchnia chińska a wraz z nią pr...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: