Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z boczniaków

Zupa z boczniaków

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa z boczniaków - składniki:

  • wino - 0.5 szklanki
  • masło
  • natka pietruszki (posiekana)
  • pieprz
  • curry
  • gałka muszkatołowa
  • woda w miarę potrzeb

Zupa z boczniaków - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  2. Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  3. Następnie zalej wywarem z 1,5 litra wody oraz kostki rosołowej Bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  4. Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  5. Rozprowadź Zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BOCZNIAKÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa z boczniaków
    1.Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
  • 2
    Zupa z boczniaków
    2.Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
  • 3
    Zupa z boczniaków
    3.Następnie zalej wywarem z 1,5 litra wody oraz kostki rosołowej Bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
  • 4
    Zupa z boczniaków
    4.Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
  • 5
    Zupa z boczniaków
    5.Rozprowadź Zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZUPA GRZYBOWA KNORR

    Zupa grzybowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

bezmięsne grill, Przepis z majonez Knorr, Zupa pomidorowa, Bitki wieprzowe z chrzanem, Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z mieso na wielkanocny obiad, Golonka, Bigos domowy, Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO, surowki do obiadu, Gulasz po meksykańsku, Przepis z z pieczarek, Przepis z sałatki z serem i jajkiem, Tarta szpinakowo-serowa, pieczarki faszerowane z grilla, Orientalne warzywa stir-fry, Bogracz wyśmienity, Polędwiczka z grzybami, Gulasz, Przepis z piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, Sałatka paprykowo - bananowa, Zupa z dyni, sałatka szpinak, Kluski , Domowa wędlina z indyka, Orientalne warzywa stir-fry, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Bigos domowy, cieple, Smażony ryż z tofu i brokułami, Sałatka grecka, Pizza z papryką i pomidorami, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Karp, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Dania z ryżem, Rajska szarlotka, Pyzy ziemniaczane w sosie myśliwskim , Krewetkowa zakąska na wieczorek półliteracki, Skrzydełka pięciu smaków, Zrazy ze szczupaka, Przepis z Ryby w sosie pomidorowym, Pstrąg, Tortilla, Zapiekanka z udek kurczaka, Kaczka, Sałatka pomidorowa, Buraczki zasmażane, Kurczak marynata, Pierogi, Kutia, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Kaczka nadziewana wątróbką, Przekąski, ziemniaki pieczone z ziołami, Barszcz biały, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, ryż - obiad, Przepis z knor pl, Przepis z sos makaron, Zupa kalafiorowa, Przepis z kostka do makaronu knorr, majonez jajko