Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z brukselki

Zupa z brukselki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Zupa z brukselki - składniki:

  • wywar z kości i warzyw - 1.5 litrów
  • brukselka - 500 gramów
  • śmietana - 150 mililitrów
  • mąka - 20 gramów
  • żółtka z jaj - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta

Zupa z brukselki - Sposób przygotowania:

  1. Brukselkę oczyść, opłucz, zalej wywarem i ugotuj.
  2. Następnie przetrzyj, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotuj.
  3. Połącz z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BRUKSELKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Brukselkę oczyść, opłucz, zalej wywarem i ugotuj.

2

Następnie przetrzyj, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotuj.

3

Połącz z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: