Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z buraczków po francusku

Zupa z buraczków po francusku

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Zupa z buraczków po francusku - składniki:

  • 2 kostki rosołu z kury Knorr - 2 sztuki
  • 4 obrane i pokrojone w kostkę buraki.
  • 300 ml śmietany 36%
  • sok z 1 cytryny
  • 1 mini kostka przyprawowa Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 5 ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków

Zupa z buraczków po francusku - Sposób przygotowania:

  1. To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!
  2. Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BURACZKÓW PO FRANCUSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!

2

Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos dijon, Indyk, warzywa w cieście francuskim, Zapiekanka z pieczarkami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sałatka kebab - VIDEO, Ciasto na pizze, kurczak z makaronem po chińsku, Dorada z szynką pata negra, Szparagi zapiekane pod serem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, z grzybami, Sałatka do obiadu, Bigos - VIDEO, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Przepis z kurczak z serem feta, Naleśniki faszerowane, skwarki z cebula, Spaghetti z tuńczykiem, Ogórek, Szaszłyki serowe, Zupa Tom Yam Gong, Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym, Przepis z dania główne z mięsem, Sałatka z papryki czerwonej, Brokuły, ugotowani przepisy danie główne, Przepis z mięso w cieście francuskim, Szpinak, Chrupiące grzanki z pomidorową salsą, Przepis z zupa z z, Przepis z piers kurczaka, Szybki gulasz z papryką - VIDEO, Karkówka, Sałatki z makaronem, Wieprzowina z winem, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z szpinak mrozony, Karp po staropolsku, Grzanki z wątróbką, roladki na przystawki, Tłusty czwartek, szaszłyki z kurczaka w piekarniku -, Karkówka duszona w sosie własnym z cebulą - VIDEO, Sos beszamelowy , Kurczak, Przepis z sosy Jalapeno, stonoga, Pstrąg, Domowe wrapy, baklazan po włosku, marynata do wędzenia, ryby z, Łosoś limonkowo-czosnkowy, Zupa ogórkowa - VIDEO, Rosół, Karp smażony w chrupiącej panierce, Piersi drobiowe w marynacie, Przepis z sos do g, Bogracz z kiełbasą, Gulasz, Schab, Przepis z sos tajski, Zapiekanka ze świderków