Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z buraczków po francusku

Zupa z buraczków po francusku

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Zupa z buraczków po francusku - składniki:

  • 2 kostki rosołu z kury Knorr - 2 sztuki
  • 4 obrane i pokrojone w kostkę buraki.
  • 300 ml śmietany 36%
  • sok z 1 cytryny
  • 1 mini kostka przyprawowa Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 5 ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków

Zupa z buraczków po francusku - Sposób przygotowania:

  1. To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!
  2. Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BURACZKÓW PO FRANCUSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!

2

Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos pieczarkowy knorr, Proste kotleciki z jajka, Przepis z homar de, Leniwe z masełkiem i cynamonem, marynuj mi, Przepisy świąteczne, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Przepis z starta gałka muszkatołowa, Dynia, Migdałowe ciasteczka z koniakiem, pieczone udka z kurczaka z warzywami, Lasagne z mięsem i szpinakiem, Czekoladowa fantazja, Przepis z gęste zupy, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Risotto, Klopsy gotowane, Przepis z bulion warzywny przepis, Kanapka warzywna , Zupa Harira z ciecierzycą, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Sos beszamelowy , marynaty do mi, Brokuły, Placuszki kukurydziane, Quesadillas - VIDEO, Przepis z żurawina do mięsa, Lekka surówka obiadowa , Jajka, Przepis z knorr co dziś na obiad, Obiad, Dania z ryżem, Wołowina po burgundzku, Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem , Przepis z kurczak na marchewce, Przepis z pieczarki cebula, Lasagne drobiowa, Chilli Con Carne - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Szaszłyki z mięsa mielonego, Sałatka z szynki z kluseczkami, Mrożona kawa z lodami, knorr przepisy zupy, Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą, Przepis z makaron z piersia kurczaka, Przepis z knorr fix gulasz, zrazy drobiowe, Pierogi, Kluski , Ciasto na pierogi, Kurczak, Przepis z schab musztarda, Placek po zbójnicku wersja 1, Roladki wołowe zwijane po myśliwsku, Ryba, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Bigos domowy, sałatka z szpinaku, Placki po węgiersku, Tortilla, Sos tzatziki do grilla , Duszona jagnięcina z fasolką , karkówka w sosie borowikowym