Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z buraczków po francusku

Zupa z buraczków po francusku

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Zupa z buraczków po francusku - składniki:

  • 2 kostki rosołu z kury Knorr - 2 sztuki
  • 4 obrane i pokrojone w kostkę buraki.
  • 300 ml śmietany 36%
  • sok z 1 cytryny
  • 1 mini kostka przyprawowa Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 5 ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków

Zupa z buraczków po francusku - Sposób przygotowania:

  1. To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!
  2. Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z BURACZKÓW PO FRANCUSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

To nie będzie barszcz czerwony z krokietem, ani barszcz ukraiński, ani nawet pyszna botwinka. Panie i panowie - przed wami francuski sposób na polskie buraki!

2

Zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu z kury Knorr, gotuj minutę, mieszając. Teraz włóż buraki, gotuj 10 minut, aż będą miękkie. Wtedy wlej śmietanę i sok z cytryny, zagotuj i zmiksuj. Ponownie podgrzej, dodając pokruszoną kostkę pietruszkową i zioła. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na dnie talerzy ułóż ziemniaki, zalej je zupą i podawaj.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kulki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym, gotowanej wody, Brokuły gotowane, Naleśniki, Przepis z grilla, Pikantna przystawka z żołądków, Pierś z kurczaka pieczona, pomidory faszerowane, Naleśniki, mieso mielone gr, Bigos domowy, Rosół jarski, Zupa cebulowa, Francuskie rogaliki z szynką i serem , Polędwiczka z grzybami, Krupnik, Zupa cebulowa, Pyszne kanapki z pastą curry i kurczakiem , Indyk w curry, sałatka z szynka, Przystawki, Przepis z marynata do karkowki, Przepis z zurek z biala kielbasa -, Truskawki w miodzie, Przepis z ryż z mięsem, Sałatka Gyros, przyprawy pl, Zupa cebulowa, Proste kotleciki z jajka, Insalata mista, Papryka, cieciorka, Sałatka słodko kwaśna z makaronem sojowym , Schab w pięciu smakach, Bigos, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Zapiekanka makaronowa, PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami , Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Pieczarkowe knedle, Kabaczki zapiekane z bakłażanami, Banany w cieście sezamowym z imbirem, Przepis z pieczenie karkowki, Marchewka w, Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany, Gyros, kurczak al, groszku, Zupa kalafiorowa, Zupa z dyni, Ryba po grecku, dania głowne, Kebab, przyprawa do miesa knorr, Przepis z Polska zupy, Zupa pieczarkowa, Przepis z koper włoski, Mielone, Przepis z roladki z karkówki, Zupa rybna z kuleczkami , Sandacz z ziołami i glazurowaną marchewką, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą