Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z cieciorki

Zupa z cieciorki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Zupa z cieciorki - składniki:

  • gotowana cieciorka z puszki - 500 gramów
  • bulion drobiowy - 700 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajka - 4 sztuki
  • mięta - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Zupa z cieciorki - Sposób przygotowania:

  1. Cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
  2. Dodaj cieciorkę i podlej ją bulionem. Całość posól, popieprz, dodaj 2-3 listki mięty i gotuj przez 3-4 min.
  3. Ugotowaną zupę zmiksuj i odstaw w ciepłe miejsce.
  4. Na oleju usmaż sadzone jajka.
  5. Zupę nalej do talerzy, udekoruj sadzonym jajkiem oraz liśćmi mięty.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z CIECIORKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.

2

Dodaj cieciorkę i podlej ją bulionem. Całość posól, popieprz, dodaj 2-3 listki mięty i gotuj przez 3-4 min.

3

Ugotowaną zupę zmiksuj i odstaw w ciepłe miejsce.

4

Na oleju usmaż sadzone jajka.

5

Zupę nalej do talerzy, udekoruj sadzonym jajkiem oraz liśćmi mięty.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: