Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: Edyta Kyzioł

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - składniki:

  • czerwone buraki - 0.5 kilograma
  • ziemniaki - 1 kilogram
  • woda - 2 litry
  • cukier - 2 łyżki
  • ocet - 2 łyżki

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.
  2. Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.
  3. Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.
  4. Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z CZERWONYCH BURACZKÓW Z ZIEMNIAKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.

2

Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.

3

Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.

4

Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Papryka, Lardo – solona słonina w ziołach, Zupa z cytryny, Kutia, Przepis z ser żółty faszerowany pieczarkami, Risotto, Pierś z kurczaka pieczona, majeranku, Golonka, przepis ri, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Makaron zapiekany z gruszką miłości, Przepis z ser ze szpinakiem, łosoś w śmietanie z koperkiem, Bigos, Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Zupa Harira z ciecierzycą, Aromatyczny sos z owczego sera, Kurczak w malinach i jezynach, Bulionowe ziemniaki z mięsem i kluseczkami, Kebab z grilla , Wieprzowina duszona w piwie, Warzywa, Dynia, Naleśniki chińskie - VIDEO, Pieczony klops, Kurczak faszerowany mięsem mielonym, ryba smażona z warzywami, Kalafior, Polska zupa pomidorowa, Sos „Pollocka”, Zupa gulaszowa, Przepis z surowy boczek, Przepis z fasola w sosie, Potrawy wielkanocne, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sakiewki, Ryba po grecku, Rosół z łososia wędzonego z listkami fenkułu, Przepis z ciasto latwe, jajka bez jajek, Sałatka gyros z kurczaka, kurczaka w calosci, Karp, Kanapka warzywna , Bolońskie penne z brokułami, Tortilla, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Gulasz wieprzowy pikantny, Przepis z sałata cezar, Przepis z kurczak r, Przepis z sałatka wł, Drobiowe kotlety mielone z soczewicą, Sałatki z kurczakiem, Zupa szczawiowa, pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, przepisy ugotowani, Pomidorowa z pierożkami Tortelini, Zupa pieczarkowa, mieso we warzywach, Brokuły