Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: Edyta Kyzioł

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - składniki:

  • czerwone buraki - 0.5 kilograma
  • ziemniaki - 1 kilogram
  • woda - 2 litry
  • cukier - 2 łyżki
  • ocet - 2 łyżki

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.
  2. Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.
  3. Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.
  4. Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z CZERWONYCH BURACZKÓW Z ZIEMNIAKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.

2

Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.

3

Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.

4

Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z pieczarkami, Tłusty czwartek, Przepis z filet ryby, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Risotto, Przepis z zapiekanka z brokula, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Sałatka gyros warstwowa, Ryż z warzywami , Zapiekanka z ziemniakow, Placek tatarski, Przepis z mieso mielone ostre, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Przepis z rosyjska kuchnia, Przepis z NA FASOLE, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Zupa kalafiorowa, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Ciasto ryżowo czekoladowe, Polędwiczki, smazone pieczarki z cebula, Pomysłowe kotlety ze spaghetti, Spaghetti z lodów czekoladowych, Szybki obiad, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Kalafior, Rolada ziemniaczana, Musaka, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Gulasz góralski z kiszoną kapustą, Sałatka szefa, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Kotleciki jajeczne , ryba pomidory, Przepis z Rama Culinesse, Żeberka - VIDEO, pieczen ze schabu, Przepis z gotowane mięso mielone, sałatki z łososia wędzonego, hiszpanskie, Zupa grochowa, Tagliatelle z rozmarynem, Ryba po grecku, Zupa cebulowa, makaron wloski, Przepis z Kostka do, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, Jajka, Zapiekanka z pieczarkami, Brokuły, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z farsz do naleśników, Duszone pulpeciki, zapiekanka miesem, Czerwony barszcz z chmurką koziego sera, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Ravioli ze szparagami, Banica z porami, krem z czerwonej cebuli, Pierś z kurczaka, porcja rosołowa z kurczaka, Forszmak z solonych grzybów i śledzia, Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone