Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z porów

Zupa z porów

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Zupa z porów - składniki:

  • wywar z kości i warzyw - 1.5 litrów
  • pory - 500 gramów
  • ziemniaki - 400 gramów
  • parówki - 100 gramów
  • śmietana - 150 mililitrów
  • mąka - 20 gramów
  • sól - 1 szczypta

Zupa z porów - Sposób przygotowania:

  1. Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.
  2. Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.
  3. Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.
  4. Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z PORÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.

2

Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.

3

Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.

4

Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

filety z kurczaka, ser mozzarella, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Przepis z makaron fasola czerwona, Zupa jarzynowa, Sałatka grecka z fetą, bigos na kiełbasie, Pierś z kurczaka, ryba po g, Żeberka, bazylii, Lin po żydowsku, Placki ziemniaczane, Khir - ryż na słodko, Zupa ogórkowa, Przepis z z czosnkowymi, Sałatka do obiadu, Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka, Indyk, Placki ziemniaczane, Przepis z rak gotowany, Makaron z suszonymi pomidorami, Wołowina nadziewana, Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą, Tarta z kiszoną kapustą na kruchym cieście, Tadżin z pomidorów i jajek, Spaghetti Bolognese, Chińskie sajgonki, sos śmietanowo brokułowy, Babka, Przekąski, Przepis z poledwica w, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, Jajka, Przepis z na ostro, Sosy, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z baklazan faszerowany, Spaghetti z tuńczykiem, Zupa pieczarkowa, Domowe wrapy, Bigos domowy, Tagliatelle z orzechowym pesto , kurczak ostry, Krupnik, Węgierska zupa z miasta Szeged, zupa z kiszonej kapusty, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, obiad miesa, szklanka oliwy, Kurczęta „chorasco”, Karnawałowe, delikatne gniazda z boczku i śliwek, Sos beszamelowy , Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z sałatka z owocami, Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty, Przepis z masa do andruta z mlekiem w proszku, Tajska zupa curry z kurczakiem, Kapusta z grochem, Szpinakowa kanapka :), Przepis z mielone gotowane, ziemniaki pi, Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, Kurczak z rozmarynem