Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z porów

Zupa z porów

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Zupa z porów - składniki:

  • wywar z kości i warzyw - 1.5 litrów
  • pory - 500 gramów
  • ziemniaki - 400 gramów
  • parówki - 100 gramów
  • śmietana - 150 mililitrów
  • mąka - 20 gramów
  • sól - 1 szczypta

Zupa z porów - Sposób przygotowania:

  1. Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.
  2. Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.
  3. Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.
  4. Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z PORÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.

2

Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.

3

Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.

4

Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: