Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa z soczewicy - składniki:

  • soczewica np. zielona - 1 szklanka
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • pokruszony ser feta - 10 dekagramów
  • pieprz
  • woda - 2 litry
  • sól do smaku

Zupa z soczewicy - Sposób przygotowania:

  1. Jarzyny oraz czosnek obierz i zetrzyj na tarce.
  2. Zalej soczewicę ciepłą wodą na 30 minut.
  3. Następnie ugotuj ją, by zmiękła, w 2 litrach wody z dodatkiem kostek Rosołu wołowego Knorr, jarzyn oraz czosnku.
  4. Odłóż kilka łyżek ugotowanej soczewicy, a resztę zupy zmiksuj. Następnie dodaj odłożoną soczewicę i dokładnie wymieszaj.
  5. Dopraw zupę sokiem z cytryny, pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokruszonym serem feta.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z SOCZEWICY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa z soczewicy
    1.Jarzyny oraz czosnek obierz i zetrzyj na tarce.
  • 2
    Zupa z soczewicy
    2.Zalej soczewicę ciepłą wodą na 30 minut.
  • 3
    Zupa z soczewicy
    3.Następnie ugotuj ją, by zmiękła, w 2 litrach wody z dodatkiem kostek Rosołu wołowego Knorr, jarzyn oraz czosnku.
  • 4
    Zupa z soczewicy
    4.Odłóż kilka łyżek ugotowanej soczewicy, a resztę zupy zmiksuj. Następnie dodaj odłożoną soczewicę i dokładnie wymieszaj.
  • 5
    Zupa z soczewicy
    5.Dopraw zupę sokiem z cytryny, pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokruszonym serem feta.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kaczka, Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi, Przepis z obiad WARZYWA, Zapiekanka z kiełbasą, Dorsz po niemiecku, Ryż smażony z warzywami, Papryka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sałatka Nicejska, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Orientalne warzywa stir-fry, Tortilla, Zupa cebulowa, Rosyjska sałatka jarzynowa, Pulpety z serem feta w sosie grzybowym , Rolada ziemniaczana, Proste kotleciki z jajka, Zupa krem porowa, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem, Przepis z kuchnia wl, kuchnia pl przepisy, Zupka brokułowa ze słonecznikiem, Sos śląski, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, po prostu gotuj, Pasta orzechowo - migdałowa, Pizza z papryką i pomidorami, Przepis z bulionetka, Barszcz, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Bulion rybny, pulpety z indyka gotowane -, Zupa kalafiorowa, Pieczeń, Przepis z Kurczak z pieca, Pomidorowy turbot z warzywami, kurczak curry z ryżem, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z sos czosnek, Burrito z indyka, Przepis z przystawki na grilla, Przepis z co z pieczarek, Przepis z pieczona ryba z warzywami, Pieczeń wołowa z sosem, Placki, kostka knorr sos, Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku, jajka na po, Karkówka, Zupa grochowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, knorr ryby, Indyk, Sałatka Gyros, Napoleonki na krakersach, Przepis z ryż do, Zupa jarzynowa I, Przepis z na zapiekanke, grill f, Spaghetti , sos do mielonych, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem