Dodaj do ksiązki kucharskiej Żur na białej kiełbasie

Żur na białej kiełbasie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Żur na białej kiełbasie - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • szklanka kwaśnej śmietany - 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól i pieprz do smaku

Żur na białej kiełbasie - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
  2. Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).
  3. Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki
  4. Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.
  5. W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.
  6. Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUR NA BIAŁEJ KIEŁBASIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.

2

Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).

3

Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki

4

Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.

5

W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.

6

Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ BIAŁY KNORR

    Barszcz biały Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z grillowanym stekiem oraz crostini, Udka, sałatka z zielonego ogórka, ser żółty faszerowany pieczarkami, gulasz do kopytek, zapiekanka z miesem, Przepis z mielone z papryk, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Makaron, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Przepis z sum smazony, Kaczka, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Sałatka z pomidorów z łososiem i oliwkami, Polędwiczka po warszawsku, Kutia, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Dipy, krewetki na ciepło, Sałatka z tuńczykiem, Zupa pomidorowa, Pasta brzoskwiniowa, Pierś z kurczaka, Pyzy ziemniaczane w sosie myśliwskim , Zupa cebulowa, Przepis z jajka bez jajek, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Pasta z soczewicy do chleba, Śledzie, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, zapiekanka ziemniak, wołowina po chińsku z warzywami -, Pierś z kurczaka pieczona, Sałatka z soczewicą , Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Dynia, Zupa pieczarkowa, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Łosoś a la carbonara, fasola w sosie, Kutia, FLACZKI !!!, Chop Suey, Sałatka z grillowanej cukinii i fetą, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Polska zupa pomidorowa, kuchnia polska placki, Zielona zupa warzywna, pieczarek, Polędwiczki, Zupa grzybowa, Sałatka śledziowa z kiełkami soi, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Sos carski, Zupa brokułowa, Przepis z mielony z cebula, Kluski , Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Potrawy wigilijne, Sałatka z kapusty pekińskiej , Makaron z kurczakiem i boczkiem , Schab w pięciu smakach, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli