Dodaj do ksiązki kucharskiej Żur na białej kiełbasie

Żur na białej kiełbasie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Żur na białej kiełbasie - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • szklanka kwaśnej śmietany - 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól i pieprz do smaku

Żur na białej kiełbasie - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
  2. Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).
  3. Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki
  4. Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.
  5. W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.
  6. Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUR NA BIAŁEJ KIEŁBASIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.

2

Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).

3

Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki

4

Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.

5

W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.

6

Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ BIAŁY KNORR

    Barszcz biały Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tortilla - VIDEO, Przepis z brokuły zapiekanka, Sałatki z makaronem, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym, krewetki w jajku i bułce tartej, swieza kapusta, Awokado z krewetkami i szynką, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z przepis na z, Zwariowany ostry kurczak , Tłusty czwartek, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Kebab w kajzerce, Lody owocowe z rurkami waflowymi "Żyrafa", Przepis z gulasz kurczak i warzywa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zapiekanka po rzymsku, Barszcz, Schab w pięciu smakach, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z ryz z miesem i groszkiem, Zupa neapolitańska , Sos czosnkowy , Sos aglio e basilico, Przepis z seler naciowy przepisy, Zasmażana kapusta z grzybami, Mięsne kulki z niebieskim serem , Przepis z tarta z serem feta i pomidorami, Barszcz biały, panini, Ryba z sosem pieczarkowym, Bigos, Befsztyk klasyczny, Polędwiczki, cytryna w zalewie, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, zapiekanka bezmięsna, Pierś z kurczaka, Makaron, Placki po węgiersku, Przepis z tuńczyk w zalewie, Duszona papryka, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Przepis z aromatyczna sa, Kotlety z kaszy gryczanej, Indyk, Ryba po grecku, Przepis z duszona piers z kurczaka, Przepis z pęczek natki pietruszki, Pieczone udka z boczkiem, Zupa cebulowa, Przepis z sałatka z pekińskiej kapusty, Kalmary z grilla, Przepis z krewetki ryż cebula, Burritos z fasolą, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z gotowanie owocow morza, Przepis z kotlet zb, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Sałatka Nicejska, Serce wołowe duszone w winie, Krem z pieczonej papryki, Sałatka Nicejska, Dipy