Dodaj do ksiązki kucharskiej Żur na białej kiełbasie

Żur na białej kiełbasie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Żur na białej kiełbasie - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • szklanka kwaśnej śmietany - 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól i pieprz do smaku

Żur na białej kiełbasie - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
  2. Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).
  3. Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki
  4. Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.
  5. W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.
  6. Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUR NA BIAŁEJ KIEŁBASIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.

2

Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).

3

Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki

4

Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.

5

W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.

6

Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ BIAŁY KNORR

    Barszcz biały Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

dorsz smażony w cieście naleśnikowym, Placek po zbójnicku wersja 1, Korczak Generała Tso, Przepis z zupa brokułowa -, Ryż curry z warzywami, Papryka, Przepis z zupa z buraczkow, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Śledzie, Terrine de campagne, Żurek na gęsto, z białą kiełbasą, Kremowy chłodnik z cukinii z curry, Pierś z kurczaka, Naleśniki, Zupa szczawiowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, marynata do pieczenia schabu, Przepis z ryż z patelni, Surówka z pora, sałatki ryżowe, łatwe dania z kurczaka, Masa orzechowa, Spaghetti , Słodki sos waniliowy, Ryba po grecku, Kluski , Proste kotleciki z jajka, Przepis z sałatka z pieczarkami gotowanymi, Serowe gnocchi z sosem bolognese, hfhfhdf, Pierogi z ciecierzycą i sosem cebulowym, Świderki z kiełbasą i kurkami , łosoś w ogórkowej łusce, Faszerowane pomidory zapiekane z beszamelem, Schab w pięciu smakach, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Sos korzenny z nutą pomarańczy, Przepis z sos gnocchi, Zupa jarzynowa, Indyk, Szybki obiad, Panzella, Ryba, Sałatka Nicejska, Przepis z smażony makaron na patelni, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z serem, Przepis z zupa z piersi kurczaka, grill kurczak, Lekkie Gazpacho, Zupa serowo-kokosowa z ryżem, Przepis z ziemniak zapiekany, Przepis z papryka z miesem mielonym, Leczo z cukinii, Przepis z PO GRECKU, mieso boczek, burito z mięsem mielonym, Zapiekanka z bakłażanem, Placuszki z kiszonej kapusty, Zapiekanka meksykańska, Kurczak Tandoori, Sałatka grecka, mieso na gulasz, Paluszki z mielonego