Dodaj do ksiązki kucharskiej Żur na białej kiełbasie

Żur na białej kiełbasie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Żur na białej kiełbasie - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • szklanka kwaśnej śmietany - 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól i pieprz do smaku

Żur na białej kiełbasie - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
  2. Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).
  3. Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki
  4. Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.
  5. W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.
  6. Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUR NA BIAŁEJ KIEŁBASIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.

2

Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).

3

Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki

4

Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.

5

W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.

6

Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ BIAŁY KNORR

    Barszcz biały Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos z wołowiny, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, mieso z piekarnika, Placki ziemniaczane, Przepis z salatka z pomidora, Zupa ogórkowa, Barszcz biały, gulasz angielski, Przepis z kurczak curry z makaronem, Ryż smażony z warzywami, świeży szpinak sałatka, Kanapka dla dzieci "Sowa", Zupa grochowa, Gulasz, Chilli Con Carne - VIDEO, Żeberka na słodko, Kotlet de volaille - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Babka wielkanocna, Hiszpański pikantny sos, Gyros, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Dipy, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Łosoś po japońsku z wasabi , Biszkoptowa rolada z kremem, Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami, Pulpeciki rybne po tajsku, Sos beszamelowy , obiad z ryby, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z kuchnia polska śledzie, Aksamitny krem szparagowy, Ceviche - krewetkowa sałatka, Przepis z marynata do skrzydełek, Przepis z skrzydelka z grilla, zapiekanka z mielonego, Sałatka grecka z fetą, Sałatka z tuńczykiem, Krokiety wielkopostne, Wyborne penne z mięsnymi pulpecikami, Przepis z Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Kutia, Jesienna zupa z kasztanów, Zupa pomidorowa, Schab w sosie chrzanowym, Przepis z sałatka ze schabem, Żurek, Serowe pieczywo, Brokuły, Kanapka z grillowaną wołowiną , Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi, Chłodna sałatka, Sałatka z nadziewanymi pieczarkami, Przepis z klopsiki rybne, Placki, do ziemniaków, Przepis z mielone kotlety rybne, Przepis z naleśniki bez mleka -, Przepis z ryż z kurczakiem, Pasztet, Pieprz w kulkach, Przepis z sos śmietanowo brokułowy, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński