Dodaj do ksiązki kucharskiej Żur na białej kiełbasie

Żur na białej kiełbasie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Żur na białej kiełbasie - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • szklanka kwaśnej śmietany - 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól i pieprz do smaku

Żur na białej kiełbasie - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
  2. Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).
  3. Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki
  4. Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.
  5. W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.
  6. Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUR NA BIAŁEJ KIEŁBASIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.

2

Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).

3

Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki

4

Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.

5

W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.

6

Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ BIAŁY KNORR

    Barszcz biały Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Szczupak smażony, Carbonara, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Klopsiki w zalewie octowej, Placki ziemniaczane, Przepis z spaghetti z przecierem, Spaghetti a la carbonara, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Placki, Przepis z sałatka z brokułem i jajkiem, Spaghetti alla carbonara, Ostry kurczak z curry, Przepis z krewetki królewskie z makaronem, Łosoś w glazurze miodowo sojowej , Sos majonezowy do sałatek, Krewetki pachnące pomarańczą, Pieczone borowiki, Szybki obiad, Szybka jesienna zupa z klopsikami, jajka po japonsku, sos z wołowiny przepisy, Kalafior, Przepis z greckie kuchnia, ze schabem, Przepis z salatka z czosnkiem i fasola czerwona, Krupnik, Przepis z kuchnia t, Potrawka z kurczaka, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, ciasto z mango, Zupa ogórkowa, Naleśniki, Pieczarki zapiekane, Przepis z filety z dorsza pieczone, kurczak ryż sos sojowy, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zupa pieczarkowa, Zupa krem z buraków , Mielone, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Przepis z fix do mielonych, Pierogi z kapustą i serem, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Cebulowa focaccia, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, tarta z marchewką, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa szczawiowa, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Kulfi - indyjskie lody, szaszłyki z krewetkami, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Sałatka gyros z makaronem, Befsztyk w winie, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem, Makaron ze szpinakiem, Bigos - VIDEO, Przepis z mąka orkiszowa, Przepis z duszona ryba przepis, przepis na g, Ryba po grecku, Przepis z ciasto r, Cukiniowy bigos