Dodaj do ksiązki kucharskiej Żur na białej kiełbasie

Żur na białej kiełbasie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Żur na białej kiełbasie - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • szklanka kwaśnej śmietany - 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól i pieprz do smaku

Żur na białej kiełbasie - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
  2. Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).
  3. Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki
  4. Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.
  5. W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.
  6. Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUR NA BIAŁEJ KIEŁBASIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.

2

Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).

3

Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki

4

Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.

5

W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.

6

Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ BIAŁY KNORR

    Barszcz biały Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Francuskie tosty z truskawkami, Krewetki pachnące pomarańczą, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Przepis z knorr kurczak oliwa, sera camembert, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Przepis z salatki na grill, Kotlety, Zapiekanki, Dipy, gołąbki bez mięsa, Przepis z ciasto cy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, cannelloni z serem, Zapiekanka meksykańska, poledwiczki drobiowe, Pierś z kurczaka, Risotto z kurczakiem i warzywami, filety z dorsza, pomidory z jajkami, Zupa krem z groszku, Karkówka, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem , Smażone jajko, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kapusta pekińska z pomidorami , Przepis z czerwony ryż, Przepis z kurczak por smietana, Zupa pomidorowa, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, fix spaghetti knorr, Bułeczki z pietruszką, Karp, Dynia po marokańsku z kuskusem pistacjowym, Filety z antara w panierce z mąki żytniej, Słodka papryka faszerowana serem feta, Kokosowe szaszłyki z krewetek, Pierś z kurczaka na sałacie z rukoli i cytrusów – VIDEO, Sałatka z dynią w curry, Pieczeń z dzika po rusku, ryby smazone, kurczak latwy, pierogi-z-kapusta, Przepis z cukinia zawijana, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Mielone, Rurki z szynką, Korki z jajek na pomidorach, Spaghetti z tuńczykiem, Zupa ogórkowa, ser w ziolach, Przepis z łatwa zupa pomidorowa, Kebab, Rolki sushi z tuńczykiem, Gulasz góralski z kiszoną kapustą, knorr z pieczarkami, Papryka, Obiad, Ryż smażony z warzywami