Dodaj do ksiązki kucharskiej Żurek biały

Żurek biały

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: Edyta Kyzioł

Żurek biały - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosku - 6 sztuk
  • marchew - 3 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuki
  • majeranek - Majeranek Mini Kostka Knorr - 1 sztuka
  • pieprz – Pieprz kolorowy Mini kostka Knorr - 1 sztuka
  • lubczyk gałązka - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 sztuk

Żurek biały - Sposób przygotowania:

  1. Do dużego garnka wkładamy kości wieprzowe, cebule pokrojone na ćwiartki, czosnek, marchew, pietruszkę, seler, lubczyk, dodajemy majeranek, pieprz, przyprawę Delikat, liście laurowe, ziela angielskie. Zalewamy to dużą ilością wody i gotujemy około 1,5 godziny.
  2. Po tym czasie dodajemy kiełbasę pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotujemy ok. 15 minut. W szklance zimnej wody rozrabiamy żurek i barszcz i po dokładnym wymieszaniu wlewamy do gotującego się wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku Delikatem w płynie. Następnie dodajemy śmietanę dokładnie mieszając. Żurek gotowy.
  3. Osobno gotujemy jajka i ziemniaki.
  4. Tak przygotowaną zupę podajemy z ziemniakami, jajkiem i kawałkiem kiełbasy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUREK BIAŁY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do dużego garnka wkładamy kości wieprzowe, cebule pokrojone na ćwiartki, czosnek, marchew, pietruszkę, seler, lubczyk, dodajemy majeranek, pieprz, przyprawę Delikat, liście laurowe, ziela angielskie. Zalewamy to dużą ilością wody i gotujemy około 1,5 godziny.

2

Po tym czasie dodajemy kiełbasę pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotujemy ok. 15 minut. W szklance zimnej wody rozrabiamy żurek i barszcz i po dokładnym wymieszaniu wlewamy do gotującego się wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku Delikatem w płynie. Następnie dodajemy śmietanę dokładnie mieszając. Żurek gotowy.

3

Osobno gotujemy jajka i ziemniaki.

4

Tak przygotowaną zupę podajemy z ziemniakami, jajkiem i kawałkiem kiełbasy. Smacznego

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ BIAŁY KNORR

    Barszcz biały Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryba pieczona w piekarniku filet, Kluski z jagodami, Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami, Gulasz z dziczyzny, Jajka, Kanapka z grillowaną wołowiną , Kokosy z Kiwi, Przepis z ryba z warzywami po francusku, Szafranowe risotto z kurczakiem, Lekka sałatka z łososiem, Przepis z można, Spaghetti a la carbonara, Sałatka z kurczakiem curry, salatka z pomidorow i ogorkow, sos do tacos, Kutia, Piadina romangola z naggetsami, Złote krewetki z pikantnym sosem, obiady bez mięsa, Przepis z pieczarki kurczak, Przepisy świąteczne, sałata lodowa i kurczakiem, Zupa pomidorowa, Zupa cebulowa, Dynia po marokańsku z kuskusem pistacjowym, Sałatka gyros z kurczaka, poledwiczki z grilla, Tortilla, Karkówka, golabki bez mięsa, Sałatka z szynką i serem, czarna rzepa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Krupnik, Sałatka gyros warstwowa, Koktajl owocowy, Przepis z kotlet de V, Rurki z kurczakiem i pomidorkami , Przepis z zupa brokułowa z grzankami, Przepis z deser z mlekiem, Przepis z kurczak z pomarańczami, Ryba, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, Śledzie, Pfefferpotthast – ostry gulasz po westfalsku, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami, Zupa pieczarkowa, Kluski , Dania z makaronem, Makaron z krewetkami i sezamem, Zapiekanka z ziemniaków i rzepy, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Zupa gulaszowa, Przepis z przepisy plackow, Przepis z tradycyjny schabowy, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Pieczarki po grecku, Steak BeurreMaîtred'Hôtel – stek w maśle pietruszkowym, Placuszki z cukinii, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z mięso mielone wołowe, filet z kurczaka duszony, Zupa brokułowa