Dodaj do ksiązki kucharskiej Żurek z białą kiełbasą

Żurek z białą kiełbasą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Żurek z białą kiełbasą - składniki:

  • majeranek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 sztuki

Żurek z białą kiełbasą - Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę obierz i pokrój w nieduże kawałki. Zalej 2 litrami wody, dodaj białą kiełbasę, liść oraz ziele i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 20 minut. Po tym czasie wywar odcedź, kiełbasę zachowaj i pokrój w grube krążki.
  2. Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i połącz w garnku z ugotowanym wywarem. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5-8 minut.
  3. Na koniec dodaj pokrojoną kiełbasę oraz otarty w dłoniach majeranek. Zupę możesz podać tradycyjnie z jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Żurek z białą kiełbasą
    1.Włoszczyznę obierz i pokrój w nieduże kawałki. Zalej 2 litrami wody, dodaj białą kiełbasę, liść oraz ziele i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 20 minut. Po tym czasie wywar odcedź, kiełbasę zachowaj i pokrój w grube krążki.
  • 2
    Żurek z białą kiełbasą
    2.Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i połącz w garnku z ugotowanym wywarem. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5-8 minut.
  • 3
    Żurek z białą kiełbasą
    3.Na koniec dodaj pokrojoną kiełbasę oraz otarty w dłoniach majeranek. Zupę możesz podać tradycyjnie z jajkiem ugotowanym na twardo.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ŻUREK KNORR

    Żurek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: