Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po grecku

Ryba po grecku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba po grecku - składniki:

Ryba po grecku - Sposób przygotowania:

  1. Posyp filety rybne Marynatą do ryb Knorr, odstaw do lodówki.
  2. Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.
  3. Podsmaż wszystkie warzywa w dużym garnku, na oleju. Smaż przez 5 minut.
  4. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut, ciągle mieszając.
  5. Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do smaku kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem.
  6. Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO GRECKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Posyp filety rybne Marynatą do ryb Knorr, odstaw do lodówki.

2

Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.

3

Podsmaż wszystkie warzywa w dużym garnku, na oleju. Smaż przez 5 minut.

4

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut, ciągle mieszając.

5

Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do smaku kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem.

6

Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: