Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

jajka faszerowane rybą wędzoną, Przepis z ostre zupy, Kebab, Ryba po grecku, Zapiekanka z ziemniakow, Sałatka z tuńczyka z ziemniakami, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, "Zapiekana polenta", Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z na wieprzowine, Udka, Sos czosnkowy , Buraki na zimę, Solony łosoś z Karoliny Północnej, kuchnia tv pl chleb, Zapiekanka Gyros , kurczak przepisy przepis, desery na Boże Narodzenie, Przepis z obiad z porem, Przepis z zrazy z boczkiem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Pierogi z kapustą i grzybami, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Kluski , Zupa jarzynowa, Schab w pięciu smakach, Przepis z jaja faszerowane mięsem, Kurczak, sos curry do kurczaka, Przepis z smażenia, kuchnia domowa przepisy, Zapiekanka Gyros , Karkówka, Przepis z kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym, puree ziemniaków, Saltimbocca w stylu rzymskim, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Przepis z pasztety z jajkami, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Przepis z np kluski ziemniaczane, Sałatka z pomidorami, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Zupa szczawiowa, Szaszłyki wieprzowe z owocami, Zapiekanka z czerwoną soczewicą, Potrawy wielkanocne, Pieczona jagnięcina z gruszką , Najlepsze lody cytrynowe z biszkoptami, sałatka z kiełkami słonecznika, Przepis z placek słonecznikowy, Pierś z kurczaka, Przepis z czarna, Przepis z żurawina suszona, danie na obiad z szynki, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Kalmary na oleju sojowym, Pieczone, pachnące ziemniaki , Sałatka z tuńczykiem, Bezowe mufinki z kokosem, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Sałatka kebab - VIDEO, Śledzie, Krokiety hetmańskie