Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kurczak z r, Jajka, Sałatka z selera naciowego, Makaron z pieczoną kaczką, Smażone kostki z tuńczyka w sezamie z konserwową papryką piquillo, kuchni przepisy, Szybki obiad, Wołowina z zielonym pieprzem, Sałatki z kurczakiem, Gyros, Polędwiczki, Babka majonezowa, Sałatki, Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem , Sałatka Gyros, Faszerowane papryczki, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Przepis z sos z kurczakiem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Pierogi, makarony na obiad, Przepis z ryba w piekarniku, Przepis z mięso wieprzowe, Przepis z mięso mielone wołowe, Przepis z kurczak z warzywami, Sałatka makaronowa z roladkami, Kukurydziane tacki z sałatką, Naleśniki, Przepis z sos kurkowy w śmietanie, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Karkówka, Przepis z krewetki koktajlowe, Gulasz po polsku - VIDEO, Sałatka hawajska, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z risotto z kurczakiem i warzywami -, Przepis z makaron na obiad z sosem, mięso z dzika, Grillowana pierś kurczaka, Przepis z Olej z oliwy, Kolorowa zapiekanka makaronowa, Twarożek ziołowy, knorr przepisy, Sos włoski do spaghetti, sos curry do kurczaka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z makaron z warzywami po włosku, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Sos słodko-kwaśny, Papryka, Łosoś, Zapiekana ryba z puree ziemniaczanym, Gulasz, Duszona baranina z warzywami, zupa serowa z serków topionych -, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z mieso na s, Przepis z mięso mielone ze szpinakiem, Bakłażan w oliwie, Zupa cebulowa, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Tartinki z łososiem, Naleśniki, Węgierskie smaki na włoskim makaronie