Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pyzy z mięsem, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem , Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO, Berlińska Kartoflanka, makaron z, Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry, Naleśniki, Przepis z sos mleko pieprz, kurczak nadziewany, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z przyprawa naturalna, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, sos do pieczeni knorr, Gulasz węgierski z kurczakiem, dania z miesa gotowanego, Placek po zbójnicku wersja 1, Pieczeń, Zapiekanki, Kotlety z grochu, Sałatka surimi, Sałatka z kurczakiem i ryżem, skrzydelka z grilla, barszcz z krokietem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Sałatka z brokułami i jajkiem, PYSZNA PRZEKĄSKA, Udka, Łosoś, ziołowy, Pierś z kurczaka na szybko, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Królik faszerowany, Makaron linguine z orzechowy pesto, Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych, Przepis z makarony smietan, Przepis z gotowane warzywa, Przepis z makaron duże muszle, Pieczeń wieprzowa w sosie śliwkowym, makaron w pomidorach, Sałata lodowa z owocami morza à la marinara , Pstrąg, Skrzydełka w coli i pomarańczy, Przekąski, Szpinak, Mielone, Smaczne kluski kładzione, Schab, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka z pieczarkami, sos slodko-kwasny, sos do tortellini, Kostka do, nalesniki z cukinia, Smażone jajko, Risotto, Diabelska kiełbasa z grilla , Sałatka z kurczakiem i ryżem, Kotlety, Zapiekane jabłka z posypką, Leczo z cukinii, Pomidorowe pstrągi z czosnkiem, Przepis z boczek pieczony w piekarniku