Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

racuszki z jabłkami, Jesienna zupa z kaszą, Sałatki, pieczarki gotowane, obiad z jajkiem, Zapiekanka Gyros , Zupa wielkanocna z chrzanem , Placki po węgiersku z pieczarkami, Przepis z mielone kotlety rybne, Kotlety pieczarkowo-sojowe, Zapiekanki, Surówka Coleslaw, sos z jogurtu naturalnego, Sałatka Cezar - VIDEO, Ryba po grecku, Penne z sosem pieczarkowym, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Proste kotleciki z jajka, Sos beszamelowy , Sałatka Nicejska, Spaghetti Bolognese po sycylijsku , Przepis z sos brokulowy, Karp, Jajka, Jajecznica z łososiem, Lasagne, Kotlety, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Przepis z obiad wieprzowe, Przepis z przekąski na grilla, Rosół, jabłka zawijane w ciasto, Meksykańskie kąski, kurczak w sosie czosnkowym, Przepis z hiszpanskie, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, filet z kurczaka duszony, Rajska szarlotka, Przepis z kurczak-piers, Pulpeciki w sosie pomidorowym, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa grochowa, Tatar z łososia, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Kluski , leniwe pierogi, Sałatka z kapusty pekińskiej , NA FASOLE, kurczak nadziewany miesem mielonym, zupa grochowa na boczku, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, pierogi z kapustą, gotowane piersi z kurczaka, Polędwiczka na kapuście w śmietanie , Pieczeń, Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami , Sos beszamelowy , Przepis z ryż w d, ryba sola zapiekana, Mięso mielone z ziemniakami, Przekąski