Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z makaronem i brokułami, Grzybowa po polsku, łosoś na patelni smażony, Sałatka z karczochów z fasolką i serem Haloumi, Zupa tajska z kurczakiem, Sałata zielona z kiełkami, Placuszki z cukinii, Przepis z sos z sera Gorgonzola, Zupa pieczarkowa, Przepis z sznycle niemieckie, Leczo, Zupa grzybowa, Surówka egzotyczna, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Ciasto na pizze, Bigos domowy, Warzywa, Przepis z sos pomidorowy do zapiekania, ZIEMNIAKI GRZYBY, gulasz wieprzowy, Gyros, Sos czosnkowy na wódce, Zupa ziemniaczana, Kluski , Schab w sosie porowo-serowym, Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli, Obiad, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z nalesniki meksykanskie, Babeczki z cukinii, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka z ziemniakow, Aromatyczne udka z jabłkiem i cukinią, Pikantne sakiewki, Makaron, Karkówka, Obiad filet z łososia, Przepis z lazania warzywna, Ciasteczka pani Nutelli , Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Przepis z przepis na kuchni, Barszcz po podlasku, Przepis z mielone z cebula, Przepis z sos do roladek, Przepis z zupa z cukinii i czosnkiem, Sałatka czosnkowo-porowa, Green Pizza ala Ruda, Zupa pomidorowa, Sałatka ze śmietaną, Przepis z SZASZŁYKI Z MI, Potrawka z kurczaka, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Pierś z kurczaka pieczona, Placki ziemniaczane, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, chili con, Proste kotleciki z jajka, Dar morza, Sałatka orzeźwiająca, Przepis z Sałatka Z piersi z kurczaka z ryżem, bezmiesne zapiekanka, Przepis z kurczak w chili, Przepis z sos sałatkowy koperkowo ziołowy sałata