Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Brukselkowy krem z serowym paluchem, zupa brokułowa -, Pesto, Przepis z sałatki z ryżem, zapiekanka z mięsem mielonym -, Grillowany bakłażan, ryż z warzywami na patelnie, Zupa owocowa z kluskami, Złociste ziemniaczki z sosem chili, Kurczak w aromatycznym śmietankowo - pietruszkowym sosie, Szparagi z krewetkami, Risotto, przepis na rybę do obiadu, Przepis z dania główne ze schabu, Dynia, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Placki, rączka gotuje, przystawki z ciasta francuskiego, Sos a la cesarzowa, Łosoś, Gyros z kurczakiem, Przepis z pierogi z mięsem farsz, poledwiczki wieprzowe, przepis na zapiekanke z piekarnika, poledwiczki wieprzowe, Barszcz czerwony warzywami i fasolą, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Zupa cebulowa, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Spaghetti a la carbonara, Kosmiczne ślimaki, Przepis z risotto z kurczakiem i warzywami, pierś z kurczaka przepisy na obiad, Szpinak, Przepis z obiad wegetariański, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Ryba po grecku, Dipy, Salsa, Kosmiczne ślimaki, Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Chińskie sajgonki, Spaghetti , Polędwiczki, obiad z piersi kurczaka, Sałatka Viva Italia, Indyjskie curry z kurczakiem, Zapiekanka meksykańska, Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą , Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, zupy na rosole, Potrawy wielkanocne, szybki i łatwy obiad, Kremowe brokuły z kalafiorem , Lasagne drobiowa, Dania z makaronem, Kanapki dla dzieci “Pirat”