Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Enchiladas z chilli con carne, Proste kotleciki z jajka, Zupa krem, Przepis z do ziemniakow, Przepis z obiad gotowany, Lasagne, Surówka z porów i jabłek z majonezem, Szybki obiad, Przepis z kotlet de V, Polędwiczka z grzybami, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Zapiekanka makaronowo-warzywna, Przepis z sosy do przekąsek, Wege spaghetti, Groch z kapustą, Ryż, Kapusta z grochem, Sałatka muchomorki z niespodzianką - VIDEO, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kremowa zupa z dyni, Kurczak, Warzywa w cieście, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczana z mielonym, Zupa krem z dyni - VIDEO, obiad ze szpinakiem, smaczny p, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Przepis z marynowany imbir, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Przystawka z owoców egzotycznych, Przepis z makaron ser żółty papryka czosnek, Zupa ogórkowa, Gulasz wieprzowy z grzybami, obiad kurczak w sosie i ziemniakami, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Przepis z kuchnia polska ryby, filet z kurczaka, Placek z jabłkami , Delikatne staropolskie bitki, Dania z ryżem, Spaghetti z tuńczykiem, Sałatka warzywna z żółtym serem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sos czosnkowy , Zupa cebulowa, Przepis z bulionetka, Zapiekanka z brokułów, Przepis z pieczona ryba z warzywami, Gołąbki, Pieczeń, Karp, kurczak curry z ryżem, Kanapka z grillowaną wołowiną , Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Ryba po grecku, przystawki na grilla, obiad chiński, Czosnkowe krewetki z sosem chili, Sałatka z buraczkami i malinami , Wege spaghetti, Gulasz po polsku - VIDEO, Bitki wołowe w pomidorach , marynata do pieczenia schabu