Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Indyk duszony z jabłkiem, Naleśniki, Przepis z sum smazony, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zapiekanka rodzinna, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Leczo z cukinii, Zupa kalafiorowa, Polska zupa pomidorowa, ser żółty faszerowany pieczarkami, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Lasagne, Zupa pomidorowa, wołowina po chińsku z warzywami -, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepisy świąteczne, Dynia, Sałatka z parówkami, Przepis z naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą, Penne z zielonymi szparagami, Dania z ryżem, Sałatka gyros warstwowa, gulasz do kopytek, Sosy, Przepis z jajka bez jajek, Makaron z sosem śmietanowym, Pierogi, Pasztet, Zapiekana zupa serowa, Kurczak w stylu hawajskim, sałatka z zielonego ogórka, Gołąbki niemieckie, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, krewetki na ciepło, Placek po zbójnicku z pieczarkami i rozmarynem, Sałatka z porów, Przepis z pieczarek, Zaskakujące Chrupery, Sałatka fasolowa z jabłkami, Przepis z mielone z papryk, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Zupa gulaszowa, Wstążki z kurczakiem i papryką , Spaghetti z owocami morza, Przepis z fasola w sosie, Carbonara, Placek po zbójnicku wersja 1, Sos beszamelowy , zapiekanka z miesem, Przepis z mielony z cebula, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Quesadillas - VIDEO, Kapusta z grochem, zapiekanka ziemniak, kuchnia polska placki, Galaretkowe witrażyki, Barszcz, Zrazy wołowe z chrzanem, Ognisty smoothie, Sałatki z kurczakiem, Leczo - VIDEO , Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem