Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy na wódce, Przepis z zupa z kurkami, Warzywa, Królewski tort, kurczak i pomidory, Zupa krem, Sałata z cykorią i orzechami - VIDEO, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przepis z bezmięsny obiad, jajka gotowane, Pieczeone parówki ze śliwką, Przepis z pierś z kurczaka po e, Przepis z kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym, Kurczak tandoori, Zajebiste pizza, Pierogi z jagodami, Wafle czekoladowe, Kluski , Kotlet de volaille - VIDEO, Pieczeń, Żeberka - VIDEO, obiad z makaronem i kiełbasa, Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla), Tortille z kotletem sojowym, Przepis z ziemniaki po hi, Kapusta po hrabiowsku, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przekąski, Przepis z sosy PIKANTNY, Przepis z surówka z pora i jabłka, Przepis z sałatka z kiełkami słonecznika, Zupa cebulowa wzbogacona, Przepis z kurczak pieczony chrupiąca skórka, Schab w pięciu smakach, Wolno pieczona jagnięcina , Przepis z mięso wołowe mielone, Zupa brokułowa, Przepis z masa mielona, Tadżin z pomidorów i jajek, sałatki z selerem naciowym, pierś z kurczaka danie główne, Pasta ostra z orzechami, Sałatki, Przepis z zupa w, ryba na boże narodzenie, Sandacz z ziołami i glazurowana marchewką, Sałatka z tuńczykiem, Placek po zbójnicku wersja 1, Ryba, Kebab, Ryż smażony z warzywami, Bażant pieczony, Gulasz, Pieczeone parówki ze śliwką, Zapiekane parówki , goździk przyprawa, Placki ziemniaczane, Placki ziemniaczane z sałatą, Kaczka, Mielone, sałatki dietetyczne, Potrawka z kurczaka, Kocia lasagne