Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz
  • woda - 150 mililitrów

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab, Gulasz, Lasagna serowa z bakłażanem , konserwowy kalafior z papryka, Pizza Pepperoni , Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z kuchnia hiszpanska, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z kurczak dy, Medaliony z indyka w sosie pomidorowym, Udka, Kalafior, Żeberka - VIDEO, Przepis z marynata do skrzydełek, z zup, Brokułowa rolada, Przepis z leczo na obiad, Jajka w miseczkach pomidorowych, Zupa pieczarkowa, Dynia, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z zupa z kapusty białej -, ryżowa zapiekanka, z piersi indyka, Sałatka grecka, Sałatka Cobb z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami, Wyśmienite carpaccio z serem , Naleśniki chińskie - VIDEO, Sałatki z kurczakiem, Placki, Zapiekanka meksykańska, Sałatka dla Dzieci - Tęcza, mase do deseru, Kalafior w pomidorach, Przepis z kurczak w salatce, Kopytka, Indyk, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, pierś z kurczaka z serkiem wiejskim, Zupa grzybowa, Przepis z zupa z marchewek, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Przepis z salatki z ananasem, Szpinak zapiekany z beszamelem, Przepis z pikantny sos do miesa, Spaghetti Bolognese, Sałatka z brokułami - VIDEO , Mielone, co można zrobić z mięsa mielonego, schab z grilla, Klopsy z soji, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z pierś z kurczaka w ananasie, Banica, Kutia, Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym, Przepis z chłodnik z pomidorami, Elegancka ryba zapiekana z serem, Schab, Zupa pomidorowa, Przepis z miski knorr, Chińskie pierożki Dim Sum, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta