Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg - składniki:

  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • pieprz

Pieczony pstrąg - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  2. Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  3. Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  4. Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  5. Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  6. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony pstrąg
    1.Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Delikat Knorr.
  • 2
    Pieczony pstrąg
    2.Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieć gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
  • 3
    Pieczony pstrąg
    3.Całość zawiń w dwa plastry boczku.
  • 4
    Pieczony pstrąg
    4.Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
  • 5
    Pieczony pstrąg
    5.Sos Borowikowy rozmieszaj w 150 ml śmietany i 150 ml wody.
  • 6
    Pieczony pstrąg
    6.Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS BOROWIKOWY KNORR

    Sos borowikowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z pierogi z serem, Kapusta z grochem, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Przepis z marchewka tarta, Zapiekanka rodzinna, Ziemniaki, Przepis z piersi z, Dyniowa sałatka, Potrawy wigilijne, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Zupa jarzynowa, Udziec indyczy faszerowany, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z smażone kawalki piersi z kurczaka, Klasyczna karkówka , kulebiak z mięsem, sosy z kurczaka, Pomidory faszerowane szpinakiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Paszteciki z białym serem, Imprezowe mini kanapki klubowe, Grillowane żeberka BBQ, Zupa pieczarkowa, Kalafior, ziemniaki pieczone w mundurkach, Farfalle z serem i szpinakiem , sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Makaron Cezar z kurczakiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, zupa z pora, Sos beszamelowy , pieczone skrzydełka w miodzie -, Dipy, Koktajl truskawkowy, Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami , Udka, Kurczak po tajsku z curry, Sałatka z bobem, Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem , Indyk, Domowe hamburgery, Przepis z roszponka salata, Sałatka Gyros, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z boze n, Carbonara, pieczona ryba w marynacie, Gulasz, Owsiane kotleciki, Ciasto na pierogi, Przepis z sałatka z mozzarella, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym, obiad ryby, Przepis z pierś z kurczaka, Zapiekanka Gyros , Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z MIĘSO MIELONE PIECZARKI, przyprawy do cielęciny, Nudle knorr, Ananasowe placuszki, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z kotlety mielone z feta, Sałatka Gyros