Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kasza, Pierogi, LAZUR, Zapiekanka rodzinna, Jabłko z cukrem, pieczone podudzia kurczaka, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Sałatki z kurczakiem, Przepis z salatki z kurczaka i papryka, Przepis z jogurt naturalny sos, kurczaka w calosci, Flaki po polsku z pulpetami, TAPAS: Empanadillas z krewetkami, SŁODKA BOMBKA :), Przepis z sosy do schabu pieczonego, Zupa mariacka, Przepis z krążki, Przepis z sosy bolognese, Ziemniaki, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Placki, Zupa szczawiowa, Zupa jarzynowa, Fasola po meksykańsku , Prosciutto z szynką parmeńską i melonem, Warzywa, Przepis z sajgonki z mięsem, Przepis z nerki wieprzowe, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Bigos, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Kurczak w liściach bananowca, Potrawy wielkanocne, Kosmiczne ślimaki, zrazy z mięsa mielonego, Indyk, Lin w winie, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Przepis z mielona słodka papryka, Placuszki z cukinii, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, obiad skrzydelka z kurczaka, Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej, Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą, Szybki obiad, Żeberka - VIDEO, Śledziowa zupa wigilijna (specjał!), Sałatka grecka, Sałatka Nicejska, przepisy z suszonymi grzybami, Kurczak po śródziemnomorsku, Kapusta z grochem, Przepis z spaghetti ugotuj al dente, pieczarkowa, ciasto ryby, SPAGETTI, Pierogi z jagodami, Przepis z zrazy duszone w garnku, Wrześniowy sos do jagnięciny, Pieczony schab z majonezem, Kuleczki z bułki z sosem pomidorowym, bakłażan w miodzie, mięso mielone pieczarki