Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z czarne oliwki, Schab w pięciu smakach, Przepis z Tapas, Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą, Sałatka Arbuzowa, Boże Narodzenie śledź, Przepis z ciasta a s, Spaghetti Bolognese, Szpinak w muszelkach, Zupy, knorr zapiekanka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Placek po zbójnicku wersja 1, Proste kotleciki z jajka, Przepis z pierś z kurczaka ocet balsamiczny, Salsa, tuńczyk z puszki, Przepis z knorr pl, Tajskie PAD THAI, Przepisy świąteczne, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Polędwiczki, Przepis z sałatki do wędliny, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Śniadanko z kolorkiem, zupa pi, Jajka w pomidorach, Sos bułgarski, Ryba z papryką i brzoskwiniami, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Przepis z mięso mielone na grilla, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Sznycle wcześniej marynowane , Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem, Pasztet, kebab w ciescie, Sos beszamelowy , Papryka faszerowana serem, Kaczka pieczona, Sos włoski do spaghetti, Przepis z schab gotowany, Ziemniaki, Sałatka z fasolką szparagową i chorizo, Przepis z chińska patelnia przepis, Żur kiszony, Indyk, Udka, Warzywne chilli z fetą , Kompot z malin, Spaghetti bolognese extra ziołowe - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z piers faszerowana, Dania z ryżem, zaroodporne naczynia, salatka z piersia z indyka, Placki ziemniaczane z wędzonym węgorzem, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z łosoś smażony na patelni, Gulasz, Śledzie, Placki, Przepis z oliwki smażone, obiady ryby, Sos jabłkowo-chrzanowy