Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa jarzynowa, Pierś z kurczaka, Przepis z sos pieczarkowy i mięso mielone, Przepis z sałatka z feta i ogorkiem, sałatka z gotowanej piersi kurczaka, Przepis z kuchni przepisy, Karkówka, Zupa z dyni, francuska z, jajka faszerowane z se, Kapusta z grochem, Knedle ze śliwkami, tłuszczu, Dipy, Zapiekane papryki z kuskusem i fetą, Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem, Przepis z majonezu, Brazylijskie pulpeciki, pierśi z kurczaka, Sałatki z fasola, Leczo z cukinii, Gwiazdki na niebie, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Szczypta smaku, Zupa gulaszowa, knorr sos do mięsa, Zapiekanka rodzinna, Ryba po grecku, Pieczony schab z dzika przekładany ananasami, Sałatka Cobb z kurczakiem, Przepis z sosy do surowki, Masło ziołowo-serowe, Zapiekanka meksykańska, Deser z lodami "Karuzela", Kluski , Kotlety z cukinii, Pierogi ruskie w cieście krucho drożdżowym z dipem ze smażoną cebulką, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, ryba w piekarniku, Sos serowy z sera pleśniowego, sosy do mięsa, Zupa brokułowa, Zupa kalafiorowa, Sałatka Gyros, Sałatka z czerwonej kapusty, Quesadillas - VIDEO, Ziemniaki, Sałatki, Potrawy wigilijne, Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe, Bigos - VIDEO, Tymbaliki drobiowe , Aromatyczne szaszłyki wieprzowe z papryką i boczkiem, Serowy omlet ze szparagami, Duszone pomidory z pieczarkami, Placki po węgiersku z kurczakiem, Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim, Przepis z plastry łososia, Zapiekanka rodzinna, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z surowki do obiadu, kurczak w miodzie i czosnku, Przepis z cebula kiszona, Słodko-kwaśne pieczone kurczaki