Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jesienna zupa z kaszą, Ciasto cytrynowo-jogurtowe, ser szynka, Przekąski, kostka filet, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, makaron sojowy smażony, Pyzy z mięsem nadziewane fetą w sosie serowym, Sałatka śmieciucha, Przepis z kuchnie ma, Piersi z kurczaka, Krupnik, Lasagne, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepisy świąteczne, Pierś z kurczaka, Przepis z schab pl, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Zupa krem z dyni - VIDEO, Galareta z nadziewaną szynką, Przepis z drob, Przepis z ciasta francuskie, pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Ptysiowe gniazdka z lodami jogurtowymi , Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Zupa pomidorowa, Zupa pieczarkowa, Przepis z szparagi z makaronem, Zupa z soczewicy, Ciasto na pierogi, Pikantny sos bolognese , Zupa pieczarkowa, Salsa, kulki ryzowe, duża cebula, Domowa wędlina z indyka, Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree, knorr z czosnkiem, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zupa pomidorowa, ryba z piekarnika, Polędwiczka z grzybami, dania z polędwiczek wieprzowych, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sos kaukaski, Sałatka gyros warstwowa, Leśna zapiekanka ziemniaczana, Sałatki z kurczakiem, Wyśmienita zupa z chleba, Orientalne warzywa stir-fry, knorr strogonow, Obiad, sos do szaszlykow, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Ryba po grecku, Chrupiące pikantne orzechy, Koktajl owocowy, Placki roti, Potrawka z kurczaka, gotowanie przypraw, Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem