Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 mililitrach wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad dr, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kolorowa surówka zimowa, Fajitas, Przepis z żeberka wieprzowe, Cielęcina nadziewana, Kluski , Sałatka Nicejska, Leczo z cukinii, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z kuchnia hiszpanska, Jesienna biesiada, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Ryż, Tortilla - VIDEO, Spaghetti z owocami morza, Przepis z korzen pietruszki, Przepis z kurczak w salatce, Przepis z marynata do skrzydełek, Przepis z miski knorr, Przepis z posiekanej natki, Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami i musztardą, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kuskus z kurczakiem na ostro, Kasza, Zupa ogórkowa, makarony sosy, Barszcz z pomidorami, Schab, kuchni francuskiej, kurczak dy, Tortilla, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Kolorowy pasztet warzywny, Aromatyczne śledzie z cebulką, maka pszenna, Makaron na zielono z kurczakiem, Zapiekanka rodzinna, Przepis z filet z dorsza pieczony w folii, knorr makaron z brokułami, Musaka, Ciasto na pizze, Sałatka z makaronem i pomidorami, Kruche ciasto z wiśniami, Sos czosnkowy , Przepis z makaron z kurczak, Chrupiące skrzydełka, Cordon blue z ziarnem słonecznika , naleśniki ciasto, Zupy, Gulasz, Meksykańskie kąski, Gulasz z kaszą kuskus , farsze do nalesnikow, Przepis z sos do pulpetow, Leczo, zupa z kapusty białej -, z piersi indyka, Placki ziemniaczane, Kotlecik pod pierzynką , Tarta z truskawkami, Śledzie, Sałatka z ryżem i tuńczykiem