Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: Piotr Murawski

Zrazy wieprzowe - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • ziarenka czarnego pieprzu - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 50 mililitrów
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny - 30 mililitrów

Zrazy wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  3. Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  4. Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  5. Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  6. Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy wieprzowe
    1.Grzyby namocz i pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, dodaj grzyby oraz czosnek. Dopraw do smaku odrobiną majeranku, czarnym mielonym pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 2
    Zrazy wieprzowe
    2.Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Powierzchnię mięsa delikatnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i posmaruj musztardą.
  • 3
    Zrazy wieprzowe
    3.Na środku ułóż porcję grzybów, boki mięsa zawiń do środka. Całość ściśle zroluj. Zrazy przekłuj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
  • 4
    Zrazy wieprzowe
    4.Obsmaż zrazy z obu stron na patelni.
  • 5
    Zrazy wieprzowe
    5.Sos Grzybowy Knorr rozmieszaj w 300 ml wody i zalej nim zrazy.
  • 6
    Zrazy wieprzowe
    6.Całość duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na koniec powstały sos zabiel śmietaną. Zrazy podawaj z kaszą jęczmienną.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS GRZYBOWY KNORR

    Sos grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Zupa kalafiorowa, Przepis z piers z kurczaka dla dzieci, Kaczka, Kofta z sosem pomidorowym, obiad w pół godziny, Przepis z zapiekanka ryżowa, Jajka, mieso z piekarnika, Farfalle z serem i szpinakiem , Kanapka z grillowaną wołowiną , Przepis z kurczak z makaronem, Zapiekanki, Przepis z Ryby- sola, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, ryba z grilla w folii, Żeberka, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Karp, Chilli Con Carne - VIDEO, żeberka pieczone -, Zupa jarzynowa, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z ryż z kurczakiem, Koktajl owocowy, Kotlety, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Kaszubska polewka kminkowa, Kurczak duszony z bananami, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sałatka grecka z fetą, Gulasz, sos do placków ziemniaczanych, Grillowana karkówka BBQ , Pasztet, Przepis z ryż - obiad, Przepis z pierogi z mięsem farsz, Przepis z zapiekanka knorr, Spaghetti z tuńczykiem, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałata z rukoli i awokado, Zapiekanka z brokułów, Przepis z ryba zapiekana w piekarniku, Sos beszamelowy , Kanapka hawajska , Truskawki z winem marsala, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kuleczki krewetkowe, farsz do naleśników, Szpinak po katalońsku, Makaronowa uczta , Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką, Faszerowane pomidory z kurczakiem, Złocista paella z kurczakiem , Spaghetti , Sałatka jarzynowa, Zupa pomidorowa, obiad z ryżem, Pieczone kotlety mielone z salami, Placki ziemniaczane, Zupa z fasoli i chorizo