Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa z soczewicy - składniki:

  • soczewica np. zielona - 1 szklanka
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • pokruszony ser feta - 10 dekagramów
  • pieprz
  • woda - 2 litry
  • sól do smaku

Zupa z soczewicy - Sposób przygotowania:

  1. Jarzyny oraz czosnek obierz i zetrzyj na tarce.
  2. Zalej soczewicę ciepłą wodą na 30 minut.
  3. Następnie ugotuj ją, by zmiękła, w 2 litrach wody z dodatkiem kostek Rosołu wołowego Knorr, jarzyn oraz czosnku.
  4. Odłóż kilka łyżek ugotowanej soczewicy, a resztę zupy zmiksuj. Następnie dodaj odłożoną soczewicę i dokładnie wymieszaj.
  5. Dopraw zupę sokiem z cytryny, pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokruszonym serem feta.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z SOCZEWICY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa z soczewicy
    1.Jarzyny oraz czosnek obierz i zetrzyj na tarce.
  • 2
    Zupa z soczewicy
    2.Zalej soczewicę ciepłą wodą na 30 minut.
  • 3
    Zupa z soczewicy
    3.Następnie ugotuj ją, by zmiękła, w 2 litrach wody z dodatkiem kostek Rosołu wołowego Knorr, jarzyn oraz czosnku.
  • 4
    Zupa z soczewicy
    4.Odłóż kilka łyżek ugotowanej soczewicy, a resztę zupy zmiksuj. Następnie dodaj odłożoną soczewicę i dokładnie wymieszaj.
  • 5
    Zupa z soczewicy
    5.Dopraw zupę sokiem z cytryny, pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokruszonym serem feta.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

tarta ze szpinaku, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sałatka z tuńczykiem, Pierś z kurczaka pieczona, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Gulasz z żołądków, Przepis z sałatka wł, Przepis z sałatka czerwona fasola, Chłodnik marynarza, Pulpety z kapustą pekińską, Przepis z krewetki w skorupkach, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Przepis z rolada z kurczaka z łososiem, makaron sojowy smażony, Indyk, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Naleśniki, Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem, Zupa cebulowa, roladki z schabu, Szpinak i groszek z fetą, Cebulowa focaccia, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Gulasz, Sałatka Gyros, Leczo, Kapusta z grochem, obiad z pomidorów, Sałatki, sos do duszonego Schabu, Pasta twarogowo - warzywna, Przepis z zupa kasza, Sos beszamelowy , Przepis z ciasta francuskie, Przepis z mieso mielone w sloikach, Terrina szpinakowo-marchewkowa, Sałatki z kurczakiem, Zupa grzybowa, Zupa cebulowa na śmietanie, Przepis z szaszłyki z karkówki z grilla, Barszcz, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Przepis z Szczypta smaku, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym, Leczo - VIDEO , Gulasz, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z sałatka z sosem włoskim, Przepis z indyk w warzywach, co do kotletów mielonych, Sos beszamelowy , Grillowany szaszłyk z brzoskwiniami i lodami waniliowymi, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Carbonara, Spaghettini ze szpinakiem , Naleśniki z krewetkami, salatka z koperku, Sałatka Nicejska, Żurek, puree ziemniaków, Przepis z ryba w sosie przepis na