Babeczka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 190 °C

Składniki:

  • gorzka czekolada - 1 sztuka
  • polewa czekoladowa - 1 sztuka
  • cukier puder - 0.75 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.2 sztuk
  • jajko - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 0.5 szklanek
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuszczamy czekoladę.
  2. Żółtka oddzielamy od białek.
  3. Żółtka razem z Kasią, cukrem pudrem i przestudzoną czekoladą ucieramy mikserem na jednolitą masę.
  4. Dodajemy do tego mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
  5. Ubić białka ze szczyptą soli na pianę, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać (można mikserem).
  6. Piec w temp. 190 st. C