Bajgle z kurczakiem
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • płatki kukurydziane - 100 gramów
  • bułka tarta - 100 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • sałata rzymska, liście - 2 sztuki
  • limonka - 1 sztuka
  • bajgle - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.
  2. Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.
  3. Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.
  4. Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.
  5. Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.