Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • mielona wieprzowina - 400 gramów
  • Kminek z Polski Knorr - 0.5 łyżeczek
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 800 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone dopraw kminkiem, roztartym czosnkiem i przyprawą do mięs Knorr. Dodaj jajko i uformuj z mięsa małe kulki.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej 800 ml wody i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj mięsne kulki. Całość gotuj jeszcze 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie, a kulki ugotowane w środku.
  3. Powstały wywar dopraw barszczem czerwonym Knorr i zabiel śmietaną. Przepis możesz wzbogacić, dodając do zupy białą fasolę.