Barszcz z kiełbasą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wieprzowina (bez kości) - 25 dekagramów
  • buraki - 50 dekagramów
  • Barszcz czerwony Knorr - 2 opakowania
  • kiełbasa biała - 20 dekagramów
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • czerwone wino - 0.5 szklanek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 2 dekagramy
  • cebula - 1 sztuka
  • tłuszcz
  • cukier
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.
  2. Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Umyj i pokrój mięso w kostkę. Posiekaj cebulę i podsmaż wraz z mięsem.
  4. Mięso zalej 0,5 litrem wody i uduś. Następnie dodaj do barszczu.
  5. Obierz z osłonki kiełbasę, pokrój w plastry, wraz z burakami dodaj do barszczu. Śmietanę zmieszaj z mąką i również dodaj do zupy.
  6. Wlej wino i dodaj koncentrat pomidorowy. Barszcz z kiełbasą gotuj około 10 minut. Na koniec dopraw do smaku.