Biała kiełbasa z chrupiącą skórką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • biała kiełbasa - 400 gramów
  • Przyprawa do grilla Knorr - 1 łyżka
  • syrop klonowy - 2 łyżki
  • sos:
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 50 mililitrów
  • chrzan - 50 mililitrów
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 50 mililitrów
  • sos tabasco - kilka kropel

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbasę grilluj na średnio rozgrzanym grillu na tackach aluminiowych. Podczas grillowania smaruj ją co jakiś czas syropem klonowym rozmieszanym z Przyprawą do grilla Knorr. Uważaj, bo syrop będzie ulegała stopniowej karmelizacji. Skórka wtedy robi się chrupiąca ale może się łatwo przypalić.
  2. Grillowaną kiełbasę podawaj z dipem otrzymanym z połączenia ketchupu Hellmann's, chrzanu, majonezu Hellmann's i sosu tabasco.