Błyskawiczne danie po chińsku

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • chińska mieszanka warzywna z grzybami mun (mrożona) - 1 opakowanie
  • papryka słodka - 1 łyżka
  • sos sojowy
  • olej sezamowy
  • sezam 1 łyżeczka
  • trawa cytrynowa
  • olej

Sposób przygotowania:

  1. Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.
  2. W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.
  3. Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.
  4. Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.
  5. Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.