Burger z łososiem
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filety z łososia - 250 gramów
  • świeże lub suszone figi - 2 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • miód - 20 gramów
  • kapusta pekińska, liśćie - 2 sztuki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • pasta wasabi - 2 łyżeczki
  • bułki do hamburgerów - 2 sztuki
  • limonka - 1 sztuka
  • kawior - 20 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Obsmaż szybko łososia i dopraw go solą i pieprzem. Odłóż patelnię z łososiem na bok.
  2. Pokrój łososia i figi na kawałki i glazuruj miodem. Jeśli to możliwe, szybko obsmaż figi.
  3. Posiekaj kapustę na wąskie paski, obsmaż na patelni i dodaj sos sojowy.
  4. Zmieszaj majonez z pastą wasabi na kremową masę i dopraw sokiem z limonki. Posmaruj pastą bułkę i ułóż pozostałe składniki.