Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mała bułka grahamka - 4 sztuki
  • Flora ProActiv - 4 łyżki
  • koperek posiekany - 4 łyżki
  • sałatka jarzynowa
  • fasolka szparagowa - 320 gramów
  • seler - 120 gramów
  • bób - 400 gramów
  • dressing
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • sok z cytryny - 4 łyżki
  • mała czerwona cebula - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę szparagową, seler i bób ugotować. Bób obrać ze skórki. Seler pokroić w paski.
  2. W rondelku rozgrzać oliwę i zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Dodać do nich sok z cytryny. Tak przygotowanym dressingiem zalać warzywa. Całość posypać koperkiem.
  3. Pieczywo posmarować Florą ProActiv.