Curry z kurczakiem
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • Fix Smażony ryż po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 100 mililitrów
  • garść świeżego szpinaku
  • zielona pasta curry - 1 łyżeczka
  • śmietana 36% - 200 mililitrów
  • płatki migdałów - 1 łyżka
  • oliwa - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piersi pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą oraz pastą curry.
  2. Kawałki mięsa obsmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę.
  3. W miseczce wymieszaj 100 ml wody ze śmietaną. Dodaj zawartość opakowania Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotowy płyn wlej na patelnię z mięsem i doprowadź do wrzenia.
  4. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec wrzuć umyte liście szpinaku, wymieszaj wszystko i dopraw do smaku. Podawaj z ryżem lub kaszą kuskus posypane płatkami migdałów.