Domowe hamburgery

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 1 łyżka
  • pomidor - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • musztarda - 4 łyżeczki
  • mięso mielone - 500 gramów
  • majonez - 4 łyżeczki
  • twaróg półtłusty - 120 gramów
  • sałata liście - 4 sztuki
  • keczup - 4 łyżeczki
  • bułki - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wymieszaj z twarogiem, bułką tartą, solą i pieprzem.
  2. Uformuj cztery kotlety i usmaż na patelni.
  3. Pomidora pokrój w plastry, a cebulę w piórka.
  4. Bułki przekrój, spód każdej posmaruj musztardą, górę majonezem, ułóż na nich pokrojonego w plastry pomidora i cebulę, dołóż sałatę i kotleta.
  5. Wstaw na 15 minut do piekarnika. Podawaj ciepłe, polane wewnątrz keczupem.