Duszona cieciorka z chorizo
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cieciorka z puszki - 300 gramów
  • kiełbasa chorizo - 100 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 350 mililitrów
  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • pomidory - 3 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piersi, pomidory oraz cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek i kolendrę posiekaj, a kiełbasę pokrój w krążki. Cieciorkę odcedź.
  2. W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie dodaj kawałki kurczaka i smaż razem.
  3. Fix Knorr rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej do garnka i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj cieciorkę i gotuj jeszcze 10 minut.
  4. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone pomidory oraz kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.