Egzotyczna sałatka z krewetkami, truskawkami i rabarbarem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Krewetki parzone - 10 sztuk
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • rabarbar - 1 sztuka
  • truskawki - 10 sztuk
  • rukola - 200 gramów
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • Twoje ulubione kiełki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Rukolę umyj i przełóż do miski. Truskawki oczyść z szypułek, przekrój na pół i dodaj do sałaty.
  2. Rabarbar obierz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój na pół plastry i przełóż do miski z rukolą. Dodaj również krewetki.
  3. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.
  4. Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Podawaj udekorowaną kiełkami.