Gęsty sos paprykowy
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Majonez Hellmann's Babuni - 30 dekagramów
  • Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
  • papryka konserwowa - 10 dekagramów
  • koncentrat pomidorowy - 2 dekagramy
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 20 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki (posiekana)
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój w kostkę paprykę konserwową i cebulę.
  2. Podsmaż, dodaj słodką paprykę, podsmaż jeszcze chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  3. Następnie dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Dodaj majonez, posyp natką pietruszki. Sos paprykowy podawaj do jaj, mięs, ryb