Grzanki z pastą tuńczykową
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb żytni, kromki - 4 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym (puszka) - 1 opakowanie
  • Rama Classic
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • zielona sałat kilka liści
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Tuńczyka odcedź, dodaj majonez, koncentrat pomidorowy i zmiksuj lub rozetrzyj widelcem.
  2. Kromki chleba posmaruj margaryną i zrób grzanki na patelni lub w piekarniku.
  3. Każdą grzankę przekrój na pół, np. na trójkąty i posmaruj pastą z tuńczyka.
  4. Gotowe kanapeczki układaj na liściach sałaty i podawaj z cząstką cytryny.