Guacamole z waflami kukurydzianymi
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • awokado dojrzałe - 2 sztuki
  • pomidor - 300 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • papryczka chilli - 0.5 sztuk
  • natka kolendry - 4 łyżki
  • sok z limonki - 80 gramów
  • cienkie wafle ryżowe - 12 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Awokado umyj, przekrój wzdłuż, usuń pestkę, łyżeczką wyjmij miąższ. Skrop obficie sokiem z limonki i rozgnieć widelcem.
  2. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Papryczkę chilli umyj, osusz, drobno pokrój. Natkę kolendry umyj, osusz, posiekaj. Wymieszaj awokado z pomidorami, cebulą, papryczką chilli i kolendrą. Przełóż do miseczki. Wafle kukurydziane połam na ćwiartki. Możesz je wkładać do miseczki i w ten sposób nabierać guacamole.